Durant els primers nou mesos de l'any

La despesa dels turistes estrangers creix un 2,4% i marca un nou rècord

Catalunya concentra el 23,2% dels ingressos per visitants de tot l'Estat entre gener i setembre, segons les dades d'Egatur

27.10.2015 | 13:24
Turistes a la piscina d´un hotel de Calella

La despesa dels turistes estrangers a Catalunya ha assolit els 12.502 milions d'euros entre gener i setembre d'aquest 2015, que suposa un creixement del 2,4% interanual i representa un nou rècord en aquesta estadística, segons les dades de l'enquesta Egatur que ha publicat aquest dimarts el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Les dades de l'enquesta mostren que Catalunya concentra durant els nou primers mesos de l'any el 23,2% de la despesa de tots els turistes estrangers que visiten Espanya. La despesa per visitant s'ha situat en els 898 euros, amb una baixa del 0,8% interanual, mentre que els ingressos diaris per turista han crescut un 2,7%, fins assolir els 121 euros de mitjana.

D'altra banda, durant el mes setembre la despesa dels turistes estrangers a Catalunya ha baixat un 8,1% respecte al mateix mes de l'any passat, fins als 1.673 milions d'euros, a causa sobretot de la menor despesa dels italians, russos, francesos i alemanys.

Catalunya concentra el 23,2% de la despesa total dels turistes estrangers al setembre a tot l'Estat. La despesa mitjana per turista s'ha situat en els 931 euros, el que representa un 8% menys interanualment, i els ingressos diaris també han caigut fins els 121 euros de mitjana, que suposa una reducció del 2,0%.

A nivell de l'Estat, la despesa dels turistes internacionals aconsegueix la seva millor xifra històrica en els nou primers mesos de l'any després de registrar 53.793 milions d'euros, un 6,3% més que al mateix període del 2014. Entre gener i setembre també van pujar la despesa mitjana diària un 3,8% fins als 112 euros, i la despesa mitjan per turista un 2,4% fins als 989 euros. El Regne Unit va ser el primer emissor en els primers nou mesos l'any, amb una despesa d'11.535 milions d'euros. Alemanya va efectuar una despesa de 7.787 milions i França va deixar 5.576 milions a l'economia espanyola.

Al setembre, la despesa en el conjunt de l'Estat també va marcar un rècord, amb 7.202 milions, un 2,3 més que l'any passat. Destaca la contribució a la despesa total del mercat britànic, amb pràcticament un de cada quatre euros del total de despesa turística estrangera a l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema