Guardons

Els càmpings gironins, premiats per la millor iniciativa lingüística al comerç

La Confederació de Comerç de Catalunya també ha reconegut la llibreria La Font de Mimir i Fruites i Verdures Fififruit de Terrassa pel pla d'assessorament d''Oberts al català'

26.10.2015 | 18:39
Els guardonats de la XII edició del Premi CCC

La Confederació de Comerç de Catalunya ha premiat l'Associació de Càmpings de Girona i la Llibreria la Font de Mimir de Barcelona amb els premis a la millor iniciativa lingüística del sector comercial-Memorial Mercè Canal en les categories d'Entitats i Establiments, respectivament. Així mateix, els comerciants també han reconegut amb la VII edició del Premi Extraordinari 2015 per l'aplicació del Pla d'assessorament d''Oberts al català', en el marc de la X Convenció del Comerç de Catalunya, en què també s'ha commemorat el 25è aniversari de la creació del Servei Lingüístic de la Confederació de Comerç de Catalunya.

Els guardons són un reconeixement a l'esforç d'entitats, empreses i associacions del sector del comerç, dels serveis i del turisme per promoure l'ús del català i compten amb el suport de la Generalitat. Per la seva banda, a denominació Memorial Mercè Canal és en record de qui va ser la creadora d'aquesta iniciativa i de la campanya 'Oberts al català', a més de presidenta de la Comissió Lingüística de la Confederació de Comerç de Catalunya.

L'associació de Càmpings de Girona es va constituir l'any 1977 i està formada per 80 càmpings. El jurat n'ha remarcat la política comunicativa en català a nivell intern i extern; el blog oficial i la pàgina web de l'entitat en català i que el multilingüisme no els hagi fet renunciar al català al mateix temps que projecta la llengua catalana a l'exterior.

Per la seva banda, la llibreria La Font de Mimir es troba ubicada a Nou Barris i es va fundar l'any 2000. En aquest cas, el jurat ja destacat la retolació, l'atenció als clients i la política comunicativa en català, la promoció del còmic en català; que sigui una llibreria amb vocació de servei al barri i que actuï com a dinamitzador lingüístic i cultural en un barri on l'índex de població nou vinguda és elevat. Així mateix, ha ressaltat la pàgina web en català, "molt dinàmica i completa", que incorpora un blog en català, un de literatura infantil i un altre de juvenil.

Per últim, Fruites i Verdures Fififrut és una parada de fruites de venda no sedentària regentada per un marroquí afiliat a la Unió de Venedors Ambulants (UVA) establert a Terrassa, que resideix a Catalunya des de l´any 2004. El Jurat n´ha valorat l´atenció al públic, la publicitat, el logotip, l´eslògan i la retolació que fa l´empresari en català, a més del seu esforç per oferir productes en català i la difusió de la terminologia de les fruites i de les verdures per mitjà dels indicadors de producte i preu en el marc de la iniciativa "Al mercat, en català".

Així mateix, amb motiu de la commemoració del 25è aniversari de la creació del Servei Lingüístic de la Confederació de Comerç de Catalunya, s´ha concedit un Diploma d´Honor a Òmnium Cultural "en reconeixement i agraïment de la col·laboració ferma i compromesa amb l´entitat en el foment de l´ús de la llengua catalana en els sectors del comerç, dels serveis i del turisme del país".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema