Sector punter a Barcelona

El Saló Nàutic mostra un repunt de l'activitat comercial

S'ha incrementat sobretot la venda de motos d'aigua i embarcacions de vela de petita eslora

18.10.2015 | 21:06
Visitants del Saló Nàutic de Barcelona.

La 54a edició del Saló Nàutic de Barcelona ha tancat portes aquest diumenge al vespre, després de cinc dies d'activitat al Port Vell. Hi han passat més de 55.000 persones i segons el director del certamen, Jordi Freixas, ha experimentat un "repunt de l'activitat comercial en els estands, amb més visites de compradors, més pressupostos i més contactes que es podrien materialitzar en vendes en els pròxims mesos". En aquesta edició s'ha incrementat sobretot la venda de motos d'aigua i embarcacions de vela de petita eslora. En total, hi han participat més de 260 expositors nacionals i internacionals, que han presentat uns 80 nous models d'embarcacions i 50 novetats en accessoris electrònics i motors.
Segons el president del saló, Luis Conde, el certamen ha experimentat un repunt de l'activitat comercial, que reflecteix l'èxit d'un sector que també comença a mostrar dades positives. De fet, Conde ha destacat que el saló ha estat un "fidel reflex del sector que també mostra dades positives amb un creixement del 10,5% en les matriculacions realitzades entre el gener i el setembre del 2015".

Per la seva banda, el director del certamen, Jordi Freixas, ha destacat que enguany "s'ha consolidat el canvi de tendència que ja van notar l'any passat". Tot i que no ha pogut detallar el nombre d'operacions que s'han tancat des de dimecres, Freixas ha explicat que les empreses que han participat en el certamen estan "molt satisfetes". De fet, el director del certamen ha explicat que si es confirmen les expectatives, es plantegem "tenir un millor saló de cara a l'any que ve" i fins i tot ampliar-lo.

Freixas també ha remarcat "que ha estat una de les edicions més festives i participatives amb una gran acollida del públic en les activitats programades, destacant la Nit de la Nàutica on, a més de música en viu, degustacions o desfilades de moda, per primera vegada s'ha dut a terme una travessia nocturna de nedadors per les aigües del port escortats per caiacs".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema