Brusel·les

El corredor mediterrani podria obtenir finançament del Banc Central Europeu

Mario Draghi ha reconegut a Ramon Tremosa que les compres de deute del BCE podrien incloure bons del Pla Juncker, on està inclosa la infraestructura

09.10.2015 | 17:33
Mario Draghi

El Banc Central Europeu podria finançar projectes com el corredor mediterrani, segons ha afirmat el seu president, Mario Draghi. En resposta a una pregunta de l'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa, Draghi ha reconegut que el pla de compres públiques massives del BCE podria incloure la compra de bons emesos per al Pla Juncker, on està inclòs el projecte del corredor mediterrani. La injecció de liquiditat per part de la institució financera, que faria augmentar l'atracció d'inversors privats cap a la infraestructura ferroviària, formaria part dels 900.000 milions d'euros que té previst invertir fins el setembre de 2016.

En referència a la notícia, l'eurodiputat convergent Ramon Tremosa ha comentat que "el Banc Central Europeu té l'oportunitat de donar suport a projectes econòmicament viables com el corredor mediterrani i ajudar a fer que el Pla Juncker sigui un èxit". El Pla d'Inversió per a Europa, conegut com a Pla Juncker, va ser una de les promeses electorals del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i està destinat a mobilitzar 315.000 milions d'euros en inversió privada en els pròxims tres anys per rellançar el creixement econòmic a Europa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema