Noel Alimentària, dedicada a la fabricació d'elaborats carnis i amb la seu central a Sant Joan les Fonts (Garrotxa), té previst facturar aquest 2015 un total de 214 milions d'euros, és a dir, un 8,6% més que l'any anterior quan la xifra va ser de 197 milions d'euros. L'empresa també ha anunciat que s'ha fet amb la majoria d'Apa Processing -dedicada a la tecnologia d'altres pressions per a la conservació d'aliments- després de comprar la part de participació d'Hiberbàric. El projecte, impulsat conjuntament l'any 2011, manté com a socis el Consorci de la zona franca de Barcelona, l'IRTA i Azti. Amb aquesta operació, Noel pretén consolidar la presència en els mercats exteriors.

Noel Alimentària té actualment nou plantes productives en funcionament i una més en procés de construcció al Pla de Begudà, al costat de la seva seu principal a Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Amb una inversió de 24 milions d'euros, la nova planta es va començar a construir a finals del 2014 i acollirà un nou centre logístic alhora que s'ampliarà la zona de producció d'embotits curats i la secció de cuits. Actualment la firma dóna feina a un total de 900 treballadors.

Fundada l'any 1940 a Olot, l'empresa especialista en embotits, productes cuits i curats i carns fresques i elaborades, celebra aquest any el seu 75è Aniversari. Al llarg d'aquest temps, Noel Alimentària ha conservat els processos tradicionals d'elaboració a la vegada que ha apostat per la innovació i la internacionalització dels seus productes. Sota la direcció de Joan Boix i Anna Bosch, tercera generació de la família, ha fet una clara aposta pel mercat internacional i a dia d'avui té presència en més de 55 països de tot el món.

L'empresa té previst facturar aquest 2015 un total de 214 milions d'euros, el que representa un 8,6% més que l'any anterior quan la xifra va ser de 197 milions d'euros.

Principal accionista d'Apa Processing

En un comunicat, Noel ha anunciat la compra de la participació que Hiperbàric tenia a l'empresa Apa Processing, dedicada al processat d'altes pressions, convertint-se així en el principal accionista. El projecte, impulsat conjuntament l'any 2011, manté com a socis el Consorci de la zona franca de Barcelona, l'IRTA i Azti.

Apa Processing és la primera companyia a Europa dedicada exclusivament al processat per altes pressions per a tercers, una tecnologia innovadora i no tèrmica de conservació d'aliments que n'augmenta la vida útil, en garanteix la seguretat alimentària i preserva el sabor i frescor. En quatre anys, la companyia amb seu a Barcelona s'ha posicionat com a referent en aquest tipus de tecnologia i "permet a NOEL guanyar en competitivitat i consolidar la seva presència en mercats exteriors", segons es diu en el comunicat.