Segons un barem de PwC

El nombre de concursos d'empreses cau un 31% el tercer trimestre

Totes les demarcacions catalanes amb l'excepció de Tarragona registren descensos en la presentació de l'antiga suspensió de pagaments

07.10.2015 | 20:18

El nombre de concursos de creditors presentats per les empreses catalanes, l'antiga suspensió de pagaments, es va situar fins el tercer trimestre d'aquest any en 713 concursos, cosa que va suposar un descens del 31% en relació amb les xifres registrades durant el mateix període del 2014, segons dades del Barem concursal de la consultora PwC. Totes les demarcacions catalanes van registrar caigudes en l'activitat concursal amb l'excepció de Tarragona que va registrar un increment del 28% en el nombre de concursos de creditors. A Barcelona la presentació d'aquests expedients van caure un 35%, a Girona un 36% i a Lleida el 20%. A l'estat espanyol, durant el mateix període, el descens va ser del 27%.

El pes de l'activitat econòmica de Catalunya en relació amb el conjunt de l'estat espanyol, de l'entorn del 19% del PIB, fa que el Principat sigui el territori que lidera el nombre de concursos de creditors que amb 555 expedients per sobre dels 540 presentats a Madrid, que és la segona comunitat per nombre d'expedients.

El 'Barem de PwC' indica que el sector serveis és el que ha aportat un major nombre d'expedients, el 25% del total de l'estat espanyol, seguit de la construcció i el sector immobiliari que amb un 17% del total cadascun sumen un pes del 34%. El sector de la distribució i comerç suposen un 18% del total.

El 'Barem' destaca que cap sector d'activitat registra un repunt de l'activitat concursal i en concret el sector industrial veu decréixer aquesta activitat en un 47% i el sector financer en un -45%.

Enrique Bujidos, soci responsable de la divisió de Reestructuració de la consultora PwC, ha destacat que les xifres d'aquest quart trimestre continuen evidenciant ''un canvi de tendència'' que es manté des del tercer trimestre del 2013.

Bujidos preveu que a final d'aquest any el nombre de concursos presentats estarà en nivells de l'any 2009 i molt lluny del 9.000 concursos que es van presentar en el conjunt de l'estat espanyol l'any 2013.

En relació amb la dimensió de les empreses que van presentar un concurs el Barem destaca que el 67% del total de les empreses que van entrar en concurs de creditors a l'estat espanyol tenien un actiu inferior als 2 milions d'euros i per altra banda que fins el mes de setembre es va es registrar un descens del 50% del nombre de concursos presentats per empreses amb actius declarats entre 30 i 50 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema