Els divuit establiments que forment part de Costa Brava Hotels de Luxe, l'associació que aplega els principals hotels de cinc i quatre estrelles del litoral gironí, han augmentat un 10% de mitjana la seva facturació aquest estiu respecte el 2014. Aquest increment es deu sobretot a l'augment de l'ocupació -sobretot els mesos de maig i juliol-, l'impuls del turisme empresarial i de grups i la pujada del preu mig per habitació d'alguns dels establiments. Els clients provenien sobretot de Catalunya, França, Regne Unit i de la resta de l'Estat, amb un notable augment del turista holandès i americà.

"Aquesta temporada ha estat molt positiva", segons la presidenta de Costa Brava Hotels de Luxe, Cristina Cabañas, l'associació que aplega els principals hotels de cinc i quatre estrelles del litoral gironí. En un comunicat, l'associació destaca que els divuit establiments que en formen part han facturat un 10% més de mitjana respecte la temporada d'estiu passada que comença des de Setmana Santa fins a finals de setembre.

Aquest augment de facturació es deu principalment al creixement de l'ocupació - sobretot durant els mesos de maig i juliol ja que els mesos d'agost i setembre s'han mantingut estables-; l'impuls del turisme empresarial i de grups i també la pujada de preu mig per habitació en alguns dels establiments.

El principal client ha estat el turista català, seguit del francès -que enguany ha seguit augmentant-, el britànic i el de la resta de l'Estat. Destaquen també els turistes vinguts dels països nòrdics, Alemanya, Holanda, Bèlgica i Itàlia, aquest últim, recuperat després de la seva absència durant les últimes temporades. El balanç de la temporada alta de 2015 revela que el turista rus ha disminuït un 20% tal i com es preveia per la devaluació del ruble i la situació política. Per contra, el client de procedència americana ha augmentat i guanya més protagonisme. Cabañas subratlla que seguiran treballant per tenir una "oferta atractiva pel turista nacional i internacional".

L'associació

Costa Brava Hotels de Luxe compta amb 18 dels hotels més luxosos de la zona, un de 5 estrelles Gran Luxe, set de 5 estrelles, un de 4 estrelles superior i nou de 4 estrelles. Els hotels es distribueixen en dotze poblacions de les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, El Pla de l'Estany i la Selva. Dotze es troben a la costa i sis, a l'interior.

Des de la seva creació l'any 2012, l'associació ha prioritzat la promoció del destí amb diverses iniciatives per agrupar l'oferta hotelera de major qualitat, millorant els serveis als seus clients i generant sinergies amb altres sectors, com la gastronomia, el golf o la cultura, en l'entorn de la Costa Brava.

L'associació porta a terme diverses accions per promocionar el destí de la Costa Brava, com la celebració de l'Aniversari de la denominació Costa Brava -que consisteix en oferir preus rebaixats en tots els hotels de luxe-, l'organització de viatges de premsa especialitzada a la zona o la celebració de la Campanya Gastronòmica de la Llagosta, entre d'altres.