Els dipòsits gestionats per les entitats financeres espanyoles es van situar en 1,443 bilions d'euros el passat mes d'agost, cosa que suposa 37.091 milions d'euros menys que els recursos que hi havia dipositats l'agost de l'any passat, segons la informació facilitada aquest dilluns pel Banc d'Espanya. La caiguda més important d'aquest recursos han estat protagonitzats per les famílies, amb una davallada de 9.076 milions d'euros en dipòsits, l'1,23% menys, i una reducció de 9.520 milions d'euros per part dels dipòsits de les empreses o societats no financeres, un 4,58% menys. El recursos agrupats en assegurances i fons de pensions també s'han reduït en 1.172 milions d'euros, un 2,21% menys.

Mentre que els dipòsits de famílies, empreses i assegurances han disminuït entre l'agost de l'any passat i aquest mes d'agost, no ha tingut el mateix comportament del component que recull els recursos destinats a fons d'inversió col·lectiva (com fons d'inversió) que han augmentat en 4.547 milions d'euros, l'11,6% més que a l'agost de l'any passat.

Aquest increment del fons d'inversió coincideix amb el comportament que han registrat els estalvis dels clients de les entitats financeres en els últims trimestres que han reconduït els seus estalvis en dipòsits en direcció a fons d'inversió de renda fixa o variable per millorar la rendibilitat de les retribucions dels estalvis, en un escenari de molts baixos tipus d'interès.