L´Associació de Càmpings de Girona intensifica aquests dies els viatges de premsa per donar a conèixer l´oferta de qualitat de les seves instal.lacions que acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu . En aquesta ocasió els càmpings gironins han acollit l´estada d´un grup de vuit periodistes procedents d´Alemanya, Suïssa i Àustria. Fa tres setmanes l´Associació va organitzar un altre presstrip amb periodistes britànics. L´objectiu d´aquestes accions de promoció també és donar a conèixer el territori gironí, la cultura i la gastronomia de la demarcació.

Els periodistes que aquests últims dies han fet una estada als càmpings gironins treballen en diferents mitjans:Spiegel Online, digital d´Hamburg amb 194 milions de visites mensuals; Reisegala, digital de Berlin; Journal am Wochenende, periòdic setmanal publicat a Fulda amb una tirada de 180 mil exemplars; Weltexpress, digital de Berlin amb un milió de visites mensuals; Coopzeitung, periòdic setmanal publicat a Basilea amb una tirada de 3´5 milions d´exemplars; ADWmagazin , digital de Viena amb 100 mil visites mensuals; DCC Magazin ,revista setmanal específica del sector publicada a Munic amb una tirada de 34 mil exemplars; glüXmagazin ,revista setmanal publicada a Stuttgart amb una tirada de 450 mil exemplars.

Durant la seva estada, el grup de periodistes ha seguit un programa de visites elaborat per l´Associació i, a banda de recórrer diversos càmpings de la demarcació, també han gaudit d´activitats sobre el terreny a través de propostes que han combinat cultura, natura, esport i gastronomia. El programa d´activitats ha portat als participants , entre altres indrets, a visitar el Museu Dalí, la ciutat de Girona; també han conegut els jardins Botànics de Blanes, han fet una ruta en segway pels arrossars de Pals i han assistit a una degustació de vins.

Aquesta nou viatge de premsa s´enmarca dins la potent campanya de promoció que l´Associació està duent a terme aquest any i que ha esta merexeidora del prestigiós premi Alimara. Una campanya que es completa amb la potenciació del web de l´associació HYPERLINK "http://www.campingsingirona.com/" \h http://www.campingsingirona.com/ que s´ha renovat totalment per tal que sigui un autèntic motor de reserva per als càmpings associats i una eina de promoció i difusió exemplar del sector. S´ofereix en set idiomes i incorpora un Intranet. I també s´han intensificat les accions que es duen a terme per la via on-line per adaptar-se als nous models de la demanda turística i obrir nous mercats.

L´Associació de càmpings de les comarques de Girona compta amb 75 associats i ofereix 119.308 places d´ allotjament. El total de places d´allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.