L'ocupació als càmpings de les comarques gironines ha crescut aquest estiu un 3% en relació a l'any passat i s'ha capgirat la tendència de resultats negatius dels darrers 7 anys.

Avui s'ha celebrat l'Assembla anual de l'Associació de Càmpings de Girona, en un acte que s'ha dut a terme al càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador, i que ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig; la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip; i l'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat que s'ha notat un increment de turisme alemany, holandès, anglès i estatal (sobretot del País Basc) i ha valorat de manera molt positiva els resultats d'aquest any. Gotanegra ha remarcat el gran esforç dels empresaris que han fet inversions constants fins i tot en època de crisi. En els últims dos anys s'han invertit 28'5 milions en millores en les instal.lacions.

El president de l'Associació també ha recordat que en el darrer exercici s'ha destinat mig milió d'euros en un nou i potent pla de promoció que ha posa l'accent en les accions per la via online, que s'han intensificat per adaptar-se als nous models de la demanda turística i per obrir nous mercats. També hi ha hagut una presència de l'Associació a les fires internacionals que es valoren com a més importants. La promoció dels càmpings gironins ha estat reconeguda aquest any amb el prestigiós premi Alimara.

El nou pla s'ha dut a terme en col·laboració amb el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat. Aquest any es continuarà en la mateixa línia.

El web de l'associació http://www.campingsingirona.com/ s'ha renovat del tot per tal que sigui un autèntic motor de reserva per als càmpings associats i una eina de promoció i difusió exemplar en el sector. S'ofereix en 7 idiomes i ha incorporat un Intranet.

Lentitud en les tramitacions de permisos d'obres

Durant l'Assemblea, el president de l'Associació de Càmpings ha demanat la complicitat per part de les administracions pel que fa referència a la tramitació dels permisos per dur a terme obres de reforma en els establiments o ampliació de les instal·lacions. L'Associació assegura que les tramitacions s'allarguen molt i es necessita més agilitat. Hi ha hagut casos en que els empresaris han hagut d'esperar cinc anys, per exemple, per dur a terme l'ampliació d'una piscina o la reforma d'uns sanitaris.

La lentitud en aquestes tramitacions representa un entrebanc important a l'hora de dur a terme les inversions necessàries per poder mantenir el lideratge en qualitat, segons es destaca. L'Associació considera que caldria unificar els criteris de les diferents administracions a l'hora d'atorgar llicències d'obres als càmpings. Actualment cada municipi té la seva pròpia normativa.

L'entitat recorda que el sector és una gran indústria turística que està generant 8 milions de pernoctacions i que cal comptar amb la complicitat constant de les administracions per poder ser continuar sent competitius.

L'Associació també reclama a les administracions que resolguin altres problemes que afecten a l'entorn i també al sector, com són les dificultats per circular en determinades zones en èpoques de més afluència turística.

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona compta amb 75 associats i ofereix 119.308 places d' allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.