Les cadenes de distribució es van comprometre ahir a deixar d'utilitzar la llet com a reclam comercial, una pràctica que havia portat diferents organitzacions agràries a denunciar diferents supermercats per fer ofertes inferiors al preu de cost.

És un dels acords que preveu el pacte segellat ahir per ramaders, indústria i distribuïdors en el marc d'una reunió al ministeri d'Agricultura. No obstant això, encara es mantenien algunes reticències per part dels negociadors.

D'aquesta manera, les empreses de distribució exigien als ramaders que cessessin les seves mobilitzacions davant dels establiments, mentre que aquests últims reclamen garanties jurídiques que l'acord del sector lacti es complirà.

Segons va informar el ministeri , la indústria s'ha compromès expressament a millorar les seves relacions comercials amb la distribució i a compartir aquests beneficis que obtinguin (la revaloració el preu) amb els ramaders. Així mateix, ja no només es coneixeran els preus als quals venien els ramaders a la indústria, sinó que també se sabran ara els valors als quals aquesta última comercialitza amb la distribució, de manera que es coneixeran el valor i la rendibilitat de totes les baules.

A les organitzacions de productors i cooperatives, se'ls demana en aquest acord que facin un esforç d'integració del sector, a través d'organitzacions de productors làctics que poden comercialitzar fins al 33 % del total de la producció espanyola. També es demana el compromís de la distribució perquè no utilitzin els làctics com a reclam ni ganxo, així com unes relacions comercials més estables, és a dir, que els acords amb la indústria siguin a més llarg termini perquè hi hagi millor organització.