Els clústers catalans han estat els guanyadors de dos dels cinc projectes de la primera convocatòria Cluster Go International, d'àmbit europeu. El clúster català de la indústria de l'esport, Indescat i el dels mitjans de producció agrícola, Femac, han rebut prop d'un milió d'euros per liderar dos projectes internacionals que es duran a terme juntament amb clústers europeus. La consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, ha considerat que el resultat demostra el posicionament "excel·lent" d'aquestes agrupacions empresarials catalanes que, al seu parer, són efectives per "impulsar la innovació, la internacionalització i per abordar projectes que requereixen massa crítica".

La Generalitat dóna suport a aquest tipus d'agrupacions empresarials a través del programa Catalunya Clústers. Actualment en formen part una vintena de clústers que agrupen unes 1.300 empreses amb una facturació agregada de prop 36.000 milions d'euros.

El projecte liderat per Indescat tindrà una durada de dos anys i està format per cinc clústers de diversos països i una plataforma europea. És hereu del projecte pilot EU4SportsClusters, que va coordinar ACCIÓ entre el 2012 i el 2014. EU4SportsClustersAlliance té com a objectiu facilitar la projecció exterior de les pimes especialment a mercats que no pertanyen a l'àmbit europeu, com ara els EUA, el Japó i la Xina.

Pel que fa al projecte que liderarà Femac, s'anomena Natural Resources Efficiency i suma 9 clústers europeus (Portugal, Alemanya, la República Txeca, Polònia, Bulgària, Dinamarca, Hongria i França). Té l'objectiu de crear tecnologies innovadores i eficients amb els recursos naturals.

El projecte dissenyarà una estratègia conjunta per facilitar la internacionalització de les pimes a països de Sud-Amèrica, l'Àsia i l'Associació de Nacions del Sud-Est Asiàtic (Asean, en les sigles en anglès), zones on s'han detectat oportunitats de negoci en l'àmbit de l'eficiència en els recursos naturals. El projecte té una durada de dos anys i s'iniciarà l'octubre. Femac agrupa 54 empreses i entitats catalanes del sector agrícola, que sumen 1.100 milions d'euros de facturació.