La patronal CEOE ha revisat a l'alça les seves estimacions del PIB per a l'economia espanyola amb un increment del 3,3% al 2015, mentre que per a l'any que ve es podria moderar lleument. Això implica, segons destaca la patronal, que l'Estat creixerà per sobre la mitjana de l'Eurozona. La demanda interna seguirà sent la principal protagonista de l'activitat, mentre que l'aportació del sector exterior serà més equilibrada. D'altra banda, la patronal espanyol pronostica que entre aquest any i el que ve es crearan poc més d'un milió de llocs de treball. Així, al 2015 diu que l'augment d'ocupats serà d'unes 530.000 persones i de 495.000 al 2015, en termes d'EPA.

La CEOE també espera que tots els components del PIB registrin taxes de creixement positiu al 2015 i el 2016, en especial la inversió de béns d'equip i de les importacions, que el consum privat creixi per sobre el 3% aquest any i la inversió en construcció se situï en el 5%.

Les previsions sobre la inflació assenyalen mínims històrics com a conseqüència d'una retallada dels preus del petroli. Al 2015, podria ser de nou negativa en la mitjana anual (-0,4%) i al 2016 s'espera un repunt de fins l'1,2%, sempre i quan es produeixi una recuperació gradual del preu del petroli i no hi hagi augment d'impostos.