El nombre d'hipoteques sobre habitatges signades durant el mes de juny a Catalunya ha arribat a 2.713, el que representa un augment del 10,7%, segons ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El capital dels préstecs immobiliaris ha assolit els 319 milions euros, el que representa un increment del 18,3% en relació amb el mateix mes de 2014. A nivell mensual, per contra, el nombre d'hipoteques signades ha disminuït un 12,1% entre maig i juny, mentre que el capital dels préstecs també ha caigut un 14,1%. Al conjunt de l'Estat, el nombre d'hipoteques signades ha arribat a 21.454, el que equival a un 26,3% més a nivell interanual.

També al conjunt de l'Estat, el capital dels préstecs immobiliaris ha arribat als 2.223 milions d'euros, el que equival a un increment del 31,7% a nivell interanual. Pel que fa les variacions mensuals, el nombre total d'hipoteques signades al mercat espanyol ha estat un 8,7% superior al juny en relació al maig, mentre que el capital prestat s'ha incrementat un 8,4% interanual.

Resultats per demarcacions

Per demarcacions, a les comarques barcelonines s'han constituït un total de 1.971 hipoteques sobre habitatges durant el mes de juny, segons les dades de l'INE. Això representa un increment interanual del 10,91% en relació amb el mateix mes de l'any anterior, quan els préstecs immobiliaris sobre habitatges van arribar a 1.777.

Pel que fa a les comarques de Girona, s'han constituït un total de 362 hipoteques sobre habitatges durant el mes de juny, segons les dades de l'INE. Això representa un increment interanual del 13,83% en relació amb el mateix mes de l'any anterior, quan els préstecs immobiliaris sobre habitatges van arribar a 318.

En relació a la demarcació de Lleida, s'han constituït un total de 104 hipoteques sobre habitatges durant el mes de juny, segons les dades de l'INE. Això representa un increment interanual del 6,12% en relació amb el mateix mes de l'any anterior, quan els préstecs immobiliaris sobre habitatges van arribar a 98.

Per últim, a la demarcació de Tarragona, s'han constituït un total de 276 hipoteques sobre habitatges durant el mes de juny, segons les dades de l'INE. Això representa un increment interanual del 7,39% en relació amb el mateix mes de l'any anterior, quan els préstecs immobiliaris sobre habitatges van arribar a 257.