El Grup d'Impuls per Girona (GIG) ha criticat els pressupostos generals de l'Estat per considerar que hi ha un "baix percentatge" d'execució i també ha posat de manifest que hi ha retards en les inversions. Segons els empresaris gironins, aquests són dos factors que s'han convertit en "endèmics" a la demarcació. A més, han assegurat que la inversió prevista per al 2016 (de 64,57 MEUR) "va en contra del creixement econòmic". El GIG també critica que la inversió a Girona es troba "molt per sota" de l'aportació que fa al PIB estatal i els retards en les obres de l'N-II. El GIG el formen les Cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, les patronals FOEG i PIMEC i Fòrum Carlemany.

El GIG ha volgut fer diverses reflexions entorn als pressupostos de l'Estat per al 2016, que a Girona preveuen una inversió de 64,57 MEUR. Tot i que la previsió de l'executiu espanyol supera en un 21% el pressupost del 2015, hi ha partides com les destinades a l'N-II que cauen un 22%. En global, l'Estat calcula destinar 11,52 MEUR a la infraestructura, menys que els 14,81 MEUR del 2015.

Davant d'aquestes xifres, els empresaris gironins han posat de relleu que la inversió segueix "molt per sota" de l'aportació de la demarcació al PIB estatal. El GIG també ha acusat l'Estat de mostrar una "manca de respecte" a la disposició addicional 3a de l'Estatut que preveia invertir a Catalunya l'equivalent a l'aportació del PIB català. Aquesta aportació hauria de superar el 18% i, segons els empresaris, no s'ha complert en tota aquesta legislatura ni tampoc en l'anterior.

En un comunicat, també han assegurat que pateixen "el cansament" pels incompliments dels "ja escassos recursos" que anualment s'incorporen als pressupostos. "El grau d'execució és molt poc rigorós", han lamentat. En aquesta línia, també han manifestat que no es compleixen els calendaris d'obres "al·legant diverses excuses econòmiques i tècniques".

Segons el GIG, l'Estat està invertint arreu sense analitzar el rendiment de cada obra. "Es segueixen prioritzant obres i actuacions a altres demarcacions tot i quedar demostrada la seva inoportunitat amb tancament de línies o infrautilització de vies o carreteres", recull el comunicat.

Un exemple d'aquesta política és, segons el GIG, el creixement d'inversions radials d'alta velocitat amb poca expectativa de demanda i que, per contra, no es prioritza el corredor mediterrani amb projectes com el centre intermodal de Vilamalla.

Per als empresaris, el cas "més dolorós" en aquesta línia és el de l'N-II. Acusen la ministra de Foment, Ana Pastor, de no haver complert els compromisos ja que, segons indiquen, tots els trams haurien d'estar licitats des del 2014 i en obres abans d'acabar aquesta legislatura. "Que això passi a una carretera que és la principal via de comunicació, lliure de pagament, del conjunt de l'Estat amb Europa és un clar reflex del poc interès per les nostres comarques, tot i que sigui una connexió d'interès per a tot l'Estat", diu el comunicat. A més, també critiquen que els terminis d'obres són massa llargs per als trams que encara estan pendents.

Els empresaris recorden que tampoc hi ha cap previsió sobre la N-260, amb múltiples punts per resoldre: variants d'Olot, Ripoll, Ribes de Fresser, Sant Joan de les Abadesses i accés a Portbou.

"A les comarques gironines ens calen polítiques i actuacions decidides en favor del creixement empresarial després d'una època de crisi que ha tingut greus conseqüències en el teixit productiu del conjunt de comarques", conclouen.