Catalunya va rebre 2.340.299 estrangers durant el mes de juliol, un 9,12% més que el juliol del 2014. Aquesta xifra que suposa registrar el millor mes de juliol de la història, segons la sèrie de l'enquesta de Moviments Turístics a la Frontera (Frontur) que elabora mensualment la subdirecció general de Coneixement i Estudis Turístics del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Però a més de ser el millor mes de juliol de la sèrie, la xifra de 2,3 milions d'aquest juliol és la xifra més alta d'arribada de turistes estrangers de qualsevol mes de l'any, únicament superat per l'agost de l'any passat que amb 2.411.942 de visitants forans és ara per ara la xifra rècord del turisme estranger a Catalunya.

L'entrada de turistes estrangers va en alça i les xifres de Frontur d'aquest mes de juliol, amb més de 2,3 milions de visitants forans, suposa registrar el millor mes de juliol de la història des que comença la sèrie del Ministeri l'any 2000 i també suposa millorar els resultats de qualsevol mes, inclús dels mesos d'agost, amb l'única excepció de l'agost del 2014, que amb 2.411.942 visitants de forà de l'estat espanyol, és avui per avui el millor mes de la sèrie i de la història del sector turístic català.

El primer semestre, amb 7,439 milions de turistes estrangers arribats a Catalunya ja va suposar també el millor primer semestre de la sèrie històrica de Catalunya. De moment, en l'acumulat dels set primers mesos de l'any, Catalunya ha rebut 9.779.510 milions de visitants forans, el 5,5% més que el mateix període de l'any passat.

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de turistes estrangers al juliol es va situar en 8,8 milions de persones, el 6,3% més que el juliol de l'any passat i com a Catalunya també suposa registrar el millor mes de juliol de la sèrie històrica de Frontur.

En l'acumulat dels set primers mesos de l'any, el nombre de turistes a l'estat espanyol va sumar 37.975.920 persones, cosa que suposa el millor període de set mesos de la sèrie, amb un creixement percentual del 4,7% en relació amb el mateix període del 2014 i en xifres absolutes 1,7 milions de persones més.

Les dades en l'àmbit de l'estat espanyol de Frontur en relació amb els principals mercats emissors situen al Regne Unit com el primer mercat amb 2 milions de turistes al juliol, un 6,4% més que el 2014, seguit de França, amb 1,5 milions, el 8,5% més i Alemanya amb 1,16 milions, amb un lleuger creixement del 0,2%.