L'índex de producció industrial del juny a Catalunya s'ha incrementat un 6,4%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Estadístic espanyol. Aquest creixement del 6,4% és el més elevat que s'ha registrat a Catalunya des del març de l'any passat quan l'activitat industrial agregada va augmentar un 8,7%. En aquest mes de juny, tots els sectors d'activitat de la indústria han aportat creixements importants tot i que destaca l'augment del 10,2% en el sector de béns d'equipament. Les empres d'energia creixen un 8%, els béns de consum en general i els de productes de curta durada ho fan en un 5,4%, el béns intermedis, un 4,5% i finalment els béns de consum de llarga durada en un 4,1%.

La taxa d'increment de producció d'aquest mes de juny a Catalunya del 6,4% està 8,8 punts percentuals per sobre de la taxa registrada el mes de maig que va ser del -2,4%.

En el conjunt de l'estat espanyol, l'índex de producció industrial corregit d'efectes estacionals i de calendari va augmentar el juny en un 4,5% en relació amb el mateix mes de l'any passat. Aquesta taxa va ser 1,3 punts més elevada que la registrada el mes de maig. Sense l'efecte calendari, el creixement va ser del 7,5%.

Com passa a Catalunya, tots els sectors d'activitat van registrar creixements positius especialment per part de les empreses dels béns d'equipament (+10,9), els béns intermedis (+4,1%) i l'energia (3,4%), que són els que més van créixer.