CaixaBank va guanyar el primer semestre 708 milions d'euros, cosa que suposa una millora del 75% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons ha comunicat l'entitat. L'increment de guanys respon bàsicament a l'activitat comercial, gairebé tots els marges creixen dos dígits, i a la incorporació de Barclays. La cartera de crèdits s'ha situat en el 211.559 milions d'euros, amb un creixement consolidat del 7,3%, gràcies a la incorporació de l'activitat de Barclays, sense aquesta entitat, la cartera hauria decrescut un -1,6%. La ràtio de morositat accelera el seu descens i se situa en el 9%, set dècimes menys que el trimestre anterior i 1,8 punts percentuals menys que l'any passat.

El comportament de la cartera de crèdit s'ha vist condicionada per la integració dels comptes de Barclays i per un descens progressió del despalanquejament de famílies i empreses. D'aquesta manera, amb un agregat de 211.559 milions d'euros, la cartera de crèdit recull un saldo positiu en relació amb el mateix període de l'any passat del +7,3%. Sense l'efecte Barclays, però, el saldo d'aquesta cartera encara mantindria un resultat negatiu en relació amb l'any anterior del -0,2%, prop d'iniciar una tendència en positiu.

La nova producció de crèdit ha augmentat un 43% en conjunt, destacant l'alça del crèdit hipotecari que creix un 53%, el consum, amb un augment del 27% i el de les empreses, un 68%.

La ràtio de morositat ha vist com la seva correcció a la baixa ''s'ha accelerat'' fins a situar-se en el 9%, després de reduir-se en set dècimes en relació amb el primer trimestre i en 1,8 punts percentuals en relació amb el mateix període de l'any passat.

El saldo de dubtosos s'ha situat en el període en 20.115 milions d'euros, cosa que suposa un ajust de 2.227 milions d'euros, sense considerar la incorporació de Barclays que va aportar en aquesta cartera 2.232 milions d'euros.

Les dotacions per insolvències durant el semestre han estat de 1.439 milions d'euros, encara amb un increment del 9,5% en relació amb l'any passat.

El recursos totals de clients se situen en els 296.412 milions, amb un augment de 24.654 milions, el 9,1% més que fa un any. L'estalvi a la vista creix un 17,1% i l'estalvi a termini cau l'11,6% per l'efecte de trasllat d'aquests estalviadors a productes fora de balanç com els fons d'inversió que augmenten el 34,3% i els plans de pensions que ho fan en l'11,1%.

El marge d'interessos s'ha situat en 2.270 milions d'euros, amb una millora del 12,6%, tot i l'entorn de tipus baixos d'interès i gràcies al bon comportament dels ingressos de les participades, que han crescut del 119,4%, al resultat de les operacions financeres, que han augmentat un 36%, i a l'increment de les comissions +10,4%.

El marge brut també ha obtingut un bon comportament fins a situar-se en 4.564 milions d'euros, amb un creixement del 21,7%, tot i l'increment del 8,8% de les despeses d'explotació recurrents.

El marge d'explotació, sense tenir en compte les despeses extraordinàries, s'ha situat en 1.970 milions d'euros, amb un augment del 34,8%.

Finalment, el marge d'explotació arriba fins els 1.970 milions d'euros, amb un increment del 5,8%.

Finalment, el benefici atribuït se situa en 708 milions d'euros, amb un increment del 75% en relació amb el primer semestre del 2014.

El primer semestre es tanca amb un 'core capital Basilea III' (Common Equity Tier One) de l'11,5%, una ràtio similar a la del 31 de març d'aquest any.