La marca gironina de tes i infusions Alma amb seu a Aiguaviva, Gironès, segueix immersa en el seu procés de creixement internacional. En aquest primer semestre del 2015 ja ha registrat un increment del 20% de la facturació i, a més, ha entrat al mercat de Xina i Rússia amb 200 nous punts de venda en espais gourmet de Moscou i de l'est de Xina. Paral·lelament, l'empresa continua reforçant la seva presència en els mercats europeus amb les seves eco-infusions a Itàlia i Polònia. A més, la marca gironina ja està treballant en nous projectes per incorporar més sabors i potenciar la seva línia de begudes saludables. Actualment, Alma és la primera marca exportadora ecològica a tot l'estat espanyol.

Alma va néixer el 2010 de la mà del distribuïdor gironí Coffee Center SL, amb seu a Aiguaviva (Gironès). D'ençà d'aleshores, la marca de tes i infusions ecològiques, que actualment compta amb 58 referències (el 90% d'elles són ecològiques), ha incrementat la xifra de negoci exercici rere exercici. L'any passat va tancar facturant 2,4 MEUR, un 20% més respecte el 2013. Aquest primer semestre del 2015, la companyia ha incrementat un 20% la seva facturació gràcies a la seva expansió internacional. Actualment posseeix 25 distribuïdores a tot l'Estat i té distrbucó directe a Catalunya.

Ara, la companyia s'ha marcat com objectiu consolidar-se dins del mercat xinès, rus i reforçar la seva presència a Europa. L'entrada al gegant asiàtic i a Rússia ha suposat la creació de 200 nous punts de venta en espais gourmet de Moscou i de l'est de Xina. Al mateix temps, des de la companyia assenyalen que veuen com un "repte" competir amb les principals marques d'infusions i tes locals en l'ampli i competitiu mercat xinès.

Paral·lelament, l'empresa continua creixent amb la seva línia de begudes saludables - Binatural- amb la qual ja han superat els 20.000 litres venuts en el canal 'Horeca', en el primer mes de vida. Unes xifres que des de l'empresa veuen molt positives ja que demostren la boca acollida que ha tingut aquest nou producte en aquests països.

Al mateix temps, Alma continua treballant en nous projectes com l'ampliació i incorporació de nous sabors i el desenvolupament de la línia de begudes saludables. En principi, la companyia té previst mantenir en el seu creixement internacional amb la introducció d'aquests nous productes en els mercats europeus i asiàtics durant el segon semestre del 2015.

Tot i això, cal assenyalar que la marca gironina Alma s'ha convertit en la primera marca exportadora ecològica a tot l'Estat. Durant els darrers cinc anys, la companyia ha mantingut el seu "compromís" de qualitat i respecte al medi ambient utilitzant material biodegradable per fer els seus productes i un 'packaging' 100% reciclable, únic al sector.