En la reunió de la Junta de Govern de la Cambra del 28 de Juliol, Joan Terrades i Batallé va cessar en el càrrec com a President de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, després de 14 anys de dedicació a aquesta entitat associativa sense ànim de lucre fundada l´any 1920. El relleu el pren el Esteve Hugas i Maurici qui fou elegit per unanimitat de la Junta de Govern de l´entitat. En la mateixa, es va expressar el reconeixement de Joan Terrades a la labor i dedicació a l´entitat durant aquests anys.

Durant aquest últim any, Joan Terrades, també per raons personals, ja havia cessat dels càrrecs com a Vicepresident del Consell de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya i com a Vicepresident de la Confederación de Cámaras de la Propiedad Urbana, aquesta última membre de la UIPI (Unió Internacional de Propietaris) que agrupa a les associacions de Propietaris de 28 països europeus.

Al llarg de la seva presidència, La Cambra no ha deixat d´incrementar la seva activitat centrada especialment en oferir assessorament i serveis immobiliaris als seus socis, tot i ser, aquest últim, un període clarament marcat per la crisis. Les dades positives han permès la modernització i ampliació de les oficines de Figueres i Sant Feliu de Guíxols (aconseguint el premi d´arquitectura d´interior de les comarques Gironines l´any 2008), l´obertura d´una nova oficina al carrer Emili Grahit de Girona l´any 2009 i al darrer any, la modernització de les instal·lacions de la seu Central del carrer Ciutadans de Girona, un edifici emblemàtic situat al barri vell de Girona.

Així també, altres punts a destacar i molt valorats per tots els membres de la junta i els socis que formen part de l´entitat, és l´increment del reconeixement social de La Cambra a la província de Girona, posicionant-se com l´entitat referent en temes relacionats amb la propietat Urbana. Aquest reconeixement ve acompanyat amb l´ampliació dels serveis als socis (assessoria jurídica, serveis tècnics de l´edificació, administració de lloguers i de comunitats de propietaris, assegurances de lloguers i comunitat) i l´avenç amb les noves tecnologies, que ha portat enguany a llançar al mercat PROPIGEST, una aplicació web per autogestionar-se la comunitat de propietaris amb el suport i tutela de la Cambra.

Esteve Hugas, nou President de la Cambra

Ha sigut vocal de l´entitat des de l´any 1995 i coneixedor de l´entitat i particep de tots els temes relacionats amb la propietat. Ha vingut representant a la Cambra de Girona en el Jurat d´Expropiació de Catalunya.

Gironí del Pont Major, resideix actualment a Castelló d´Empúries. Ha desenvolupat la seva faceta empresarial a l´Alt Empordà en un primer moment des de la seva fase inicial, d´Empuriabrava juntament amb altres projectes immobiliaris a Estats Units i posteriorment centrant l´activitat en el sector hoteler gestionant l´Hotel Xons´s Platja i els Apartaments turístics Compte d´Empúries.

Així també, en els últims anys ha diversificat la seva trajectòria professional incorporant-se en el món del vi a través de la creació d´un Celler familiar d´elaboració i collita pròpia a Colera, terra de mar i tramuntana, produint vins de reconeguda qualitat.

La seva labor professional s´ha vist reconeguda per la Generalitat de Catalunya qui a l´any 2009 li va lliurar la Medalla al Mèrit Turístic i per l´Ajuntament de Castelló d´Empúries que l´any 2010 li va fer entrega del Premi Espiga i Timó d´Or.

A part de la seva trajectòria professional, va formar part de la Junta Executiva del Gremi de Promotors de Girona, arribant de manera provisional a President, de la Junta de la Catequística de Figueres n´ocupà la presidència, també va ser membre del Patronat de Turisme de la Costa Brava. Actualment, forma part, com a Secretari, de la Junta del Geriàtric Toribi Duran de Castelló d´Empúries i és el President del Port de Colera.