El president espanyol, Mariano Rajoy, ha celebrat aquest dijous les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) que apunten que la desocupació ha caigut al juny fins al 22,37% a tot l'Estat. Segons Rajoy, són "les millors dades d'atur de la sèrie històrica" perquè "mai s'havia creat tanta ocupació durant un trimestre" i demostren que el seu govern ha aconseguit "un gir de 180 graus" de la tendència que es va trobar a l'inici de la legislatura, perquè "jo hi ha més afiliats" a la Seguretat Social que al desembre del 2011. El president espanyol ha reiterat que "en la mesura del possible" i depenent de les dades de dèficit el seu executiu tornarà a abaixar els impostos.

El president espanyol ha fet aquestes manifestacions durant la presentació d'un fòrum organitzat pel diari La Razón sobre ocupació. Segons Rajoy, destaca l'augment de l'ocupació total en comparació al primer trimestre del 2015, i "pràcticament tota la creació d'ocupació correspon al sector privat". A més, segons Rajoy, la creació d'ocupació és "generalitzada a tots els sectors".

"Sempre ens havíem marcat com a objectiu poder dir a finals de la legislatura que després d'haver superat molts obstacles i pres decisions que avui hi ha més afiliats a la Seguretat Social que a l'inici de la legislatura, més ocupats i menys persones a l'atur. No cal esperar al final de la legislatura perquè avui ja podem dir que hi ha més afiliats a la Seguretat Social que al desembre del 2011, que hi ha menys persones a l'atur i que hi ha més persones ocupades", ha afirmat.

Segons Rajoy, són uns resultats "excel·lents" amb una "forta creació d'ocupació i reducció de l'atur" que demostren que "segueix essent el temps de reformes i no de contrareformes o viatges al passat" perquè "les ocurrències ens van portar a un trist rècord" i ara cal "treballar en el futur que ens espera".

"Sabem que evitant frivolitats, amb reformes, comptant amb tots, abaixant impostos, arribarem als 20 milions d'aturats", ha dit Rajoy, que ha afirmat que "l'ocupació de qualitat ha estat, és i serà la prioritat" del seu govern.

En aquest marc, president espanyol també ha recordat que el seu executiu ha dut a terme les mesures necessàries per aconseguir revertir la situació econòmica a l'Estat, inclosa una rebaixa dels impostos que, si pot, s'aprofundirà. Segons Rajoy, en la mesura que la recaptació i el control del dèficit "ho permeti" el seu executiu tornarà a abaixar impostos.