El Govern ha aprovat aquest dimarts l'actualització del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya, que, entre d'altres, busca adaptar-se a la llei de centres recreatius i turístics creada en torn al projecte de BCN World. Així, el nou catàleg estableix que el futur centre recreatiu i turístic de Vila-Seca i Salou tingui, com a màxim, sis casinos (a més dels quatre que ja hi ha autoritzats al país). A més, es fixa en 126 el nombre total de salons de joc autoritzables a Catalunya i que hi hagi una distància mínima de 1.000 metres entre aquests espais de joc. A més, se suprimeixen les referències recreatives del tipus A i la modalitat de rifa per interès particular.

La supressió de les referències recreatives del tipus A que apareixen a la normativa actual es dóna perquè la directiva europea de serveis no les considera màquines de joc, sinó de lleure.

Pel que fa a la modalitat de rifa per interès particular també eliminada obeeix a l'objectiu d'evitar perjudicis econòmics importants als organitzadors i usuaris. Aquesta rifa és la que no destina els guanys ni a causes benèfiques, ni a finalitats de reconeguda utilitat pública.