CaixaBank i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors han signat aquest dijous un conveni per facilitar crèdit i altres serveis financers als treballadors del sector. En el marc del programa AgroBank, l'entitat financera ha creat una oferta específica per als pescadors de les confraries de Catalunya, que inclou el finançament de circulant dels armadors durant els mesos d'aturada biològica. L'acord ha estat subscrit per Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, i Eusebio Esgleas, president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, en presència del conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ciuraneta.

El producte més innovador de l'oferta és el 'Credispesca Veda', destinat a cobrir les necessitats de circulant dels armadors durant els dos mesos d'aturada biològica en què no generen ingressos per la pesca. També es financen les necessitats d'inversió de les explotacions i les despeses generades durant la campanya pesquera. Entre altres productes i serveis, l'entitat ofereix als pescadors catalans un compte AgroBank.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha destacat que l'acord "garanteix el compromís de l'entitat financera amb el sector pesquer català i amb les seves necessitats específiques de finançament". De la seva banda, el president de les confraries catalanes de pescadors ha manifestat que "el conveni compleix molts dels requisits que demanda el sector i amb unes condicions financeres molt competitives".

5.000 persones treballen al sector pesquer a Catalunya

El sector pesquer català ocupa unes 5.000 persones, el que fa de Catalunya la tercera comunitat autònoma pesquera en termes d'ocupació. Segons dades de la Direcció General de Pesca de la Generalitat, l'any 2014 es van capturar 30.882 tones de peix al territori català. Pel que fa als ingressos, el sector pesquer a Catalunya va generar el 2014 un total de 116 milions d'euros.