La direcció de BBVA ha comunicat als representants dels treballadors de Catalunya Banc en una reunió mantinguda aquesta tarda que rebaixa el nombre d'acomiadaments previstos a l'Expedient de Regulació d'Ocupació posterior a la compra de l'entitat financera catalana de 2.000 a 1.901 persones. També s'ha compromès a trobar una fórmula alternativa per "recol·locar d'alguna manera" -segons es llegeix a una nota feta pública per la UGT- els 294 empleats de Legacy, "però sense concretar-la". Tot això, afegeix el sindicat, supeditat a un acord global abans del 31 de juliol.

La Unió General de Treballadors lamenta que en cas que s'arribés a aquest acord global "encara caldria resoldre" la situació dels 1.607 empleats més de Catalunya. Per aquest motiu els representants dels treballadors han demanat a la direcció que ampliïn la proposta de prejubilacions incorporant-hi els empleats que hagin complert 53 anys a 31 de desembre del 2015 i que millorin les propostes de sortides.

Segons els sindicats, la direcció de l'empresa ha trobat "desproporcionada" la proposta sindical a l'entorn de les sortides i ha insistit que BBVA no pot oferir vacants a Catalunya ni reduir el nombre d'acomiadaments.

Atesa aquesta nova situació, la representació laboral es reunirà divendres per decidir el posicionament en aquest nou context negociador.