La Societat General d´Autors i Editors (SGAE), l´Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre les tres entitats, han acordat l´establiment d´un pla Tarifa Plana SGAE, el qual permetrà als municipis de fins a 3.000 habitants beneficiar-se, de manera anual, d´importants avantatges en l´abonament dels drets d´autor per a l´ús del repertori gestionat per la SGAE.

A Catalunya se´n poden beneficiar 666 municipis, és a dir, el 70,3% de les localitats catalanes. La SGAE, l'ACM i l'FMC coincideixen en assenyalar la «importància de la negociació i l´acord com a via adequada de relació entre les tres entitats, així com la finalitat comú d´aconseguir el reconeixement del dret d´autor més eficaç».

Amb la Tarifa Plana anual, els ajuntaments podran conèixer amb antelació, pressupostar i abonar els drets d´autor de manera senzilla. No caldrà presentar pressupostos ni emplenar autoritzacions. La tarifa plana inclou un amplíssim catàleg d´activitats gratuïtes o amb preus de taquilla reduïts o subvencionats, les quals es duen a terme amb ocasió de fires i altres festes, com ara balls i amenitzacions amb orquestres, discomòbils, bandes municipals, cercaviles, actuacions de cultura tradicional o espectacles similars no dramàtics.

Amb independència d´aquesta nova Tarifa Plana, els municipis poden, en tot moment, acollir-se a aquest nou sistema tarifari o bé a l´antic. Així mateix, també es contempla un sistema tarifari diferent en espectacles teatrals de caràcter gratuït.

Associació Catalana de Municipis (ACM)

L´Associació Catalana de Municipis (ACM) és una entitat que va néixer l´octubre del 1981 amb la voluntat de defensar els interessos del municipalisme i seu una veu activa en tot allò que l´afecti. Actualment, és l´entitat municipalista amb més associats, un total de 918 municipis, juntament amb 41 consells comarcals.

L'ACM treballa per a dotar de més serveis i millors recursos als ajuntaments associats. Per això, ha apostat per fer compres agregades que suposin estalvis econòmics i de tràmits als seus associats.

Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

La Federació de Municipis de Catalunya és la veu del món local. Es creà l´any 1981 i és un òrgan de representació dels ajuntaments de Catalunya, en defensa els seus interessos i apropa la realitat municipal a les altres administracions, com la Generalitat o el Govern estatal, entitats i/o institucions europees.

L'FMC és una entitat plural i té plena autonomia per a la representació dels interessos dels seus membres davant de qualsevol instància.

Societat General d´Autors i Editors (SGAE)

La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) és una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual dels seus més de 114.000 socis directes, dels quals 20.291 resideixen a Catalunya. Dins del col·lectiu de creadors hi ha músics de tots els gèneres i estils, autors d'obres audiovisuals i dramaturgs i coreògrafs.

La missió de la SGAE és la protecció i el repartiment de la remuneració dels socis per la utilització de les seves obres (reproducció, distribució, comunicació pública, transformació i còpia privada) i la gestió de llicències entre els clients per a l´ús de les mateixes. La SGAE, activa des del 1899, administra un repertori superior als deu milions d'obres musicals, dramàtiques, coreogràfiques i audiovisuals.