Els càmpings de les comarques gironines han invertit aquesta temporada 14,5 MEUR en nous equipaments, serveis i millora d'instal·lacions. Són inversions que el sector fa per mantenir el nivell de qualitat i que se sumen als 14 MEUR que els càmpings ja van invertir l'any passat en la mateixa línia. Les millores que fan van en la línia de posar al dia les instal·lacions i adaptar-les a la demanda dels clients, la majoria dels quals són estrangers. Entre d'altres, s'han posat bungalous nous, s'han construït nous equipaments lúdics a les piscines i també s'han arranjat espais comuns. L'Associació de càmpings de Girona impulsa una campanya de promoció (inverteix 500.000 euros) per obrir mercat.

Els càmpings gironins mantenen l'aposta per millorar les seves instal·lacions i adaptar-les a les necessitats dels clients. En aquesta línia, han invertit 14,5 MEUR per tenir a punt les instal·lacions per a aquesta temporada d'estiu. Segons l'establiment, les inversions van dels 18.000 euros fins als 500.000 euros.

Les inversions realitzades en l'últim any s'han centrat bàsicament en dos aspectes: incrementar la qualitat del servei i millorar l'eficiència energètica. Així, s'hi han instal·lat bungalous nous i s'han renovat els existents, s'han construir nous equipaments lúdics a les piscines i s'han reformat també els existents, s'han millorat els espais comuns i els serveis de wifi i s'ha renovat la maquinària, entre altres actuacions.

Millores a les piscines

Un dels càmpings que ha fet millores importants és Las Dunas, a Sant Pere Pescador. Aquest any s'han reformat totalment les dues piscines (la d'adults i la de nens), amb 2.000 metres d'aigua amb cloració salina i amb 5 tobogans. També s'ha renovat la zona de la terrassa i el solàrium de 3.000 m2q amb terra antirelliscant de darrera generació. A més, s'ha construït un spa amb capacitat per a 21 persones i 11 llits d'hidromassatge i s'ha instal·lat ADSL a cada bungalou.

A la Ballena Alegre, també a Sant Pere Pescador, s'han construït 23 bungalous ecològics (integrats al paisatge) situats a una zona amb piscina privada. També s'han posat en marxa programes informàtics per millorar l'eficiència energètica.

Al càmping Begur s'ha construït una piscina d'aigua salada al costat de l'existent, de 250 metres de superfície d'aigua i 3.500 metres quadrats de gespa, amb un disseny que fa que quedi molt ben integrada en el seu entorn. La piscina disposa també de zona d'spa. La que ja hi havia s'ha climatitzat perquè els clients la puguin gaudir en temporada alta i mitja. També s'ha remodelat el restaurant amb una nova terrassa i nova maquinària i mobiliari a la cuina.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destaca el gran esforç que fan els càmpings de les comarques de Girona per invertir constantment per ser competitius. "Des del més petit al més gran es fa una reinversió permanent i això permet que els càmpings estiguin on estan. Darrere dels càmpings hi ha famílies que estimen l'ofici i que lluiten dia a dia per tenir una oferta capdavantera", ha valorat el president de l'associació.

Esforç en promoció

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona destina aquest any 500.000 euros en un nou pla de promoció que posa l'accent en les accions que es duen a terme a través d'Internet, mitjà a través del qual la majoria de clients contacta amb els càmpings. D'aquesta manera, també es persegueix ampliar mercat.

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 75 associats (més del 80% dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.