El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat avui que el Govern elevarà la previsió de creixement econòmic d'Espanya per al 2015 fins al 3,3 per cent i fins al 3 per cent per a 2016.

Rajoy ha avançat aquest augment de la previsió de creixement del PIB en la seva intervenció en l'acte que ha presidit a Madrid amb motiu del 29 aniversari del diari Expansión.

L'última previsió oficial que existia fins ara la va fer el Govern el passat 30 d'abril, quan va aprovar un nou quadre macroeconòmic per acompanyar el Programa d'Estabilitat Pressupostària 2015-2018 que va enviar a Brussel·les en què augurava una pujada del 2,9 per cent del PIB tant per aquest any com per 2016.

El cap de l'Executiu estatal ha fet un repàs de la situació econòmica d'Espanya i ha contrastat les dades de fa tres anys amb els que s'estan coneixent en l'actualitat.

Així, ha recordat que en el primer trimestre de 2015 l'economia espanyola va créixer un 0,9 per cent mentre que en el segon, segons ha avançat el Banc d'Espanya, aquesta dada serà encara més gran.

A més, ha destacat que la mateixa Comissió Europea ha avançat que Espanya és el país que més creixerà de les grans economies europees.

Tot això és el que ha portat a aquesta revisió a l'alça de les previsions, que Rajoy ha explicat que es farà efectiva aquest mes de juliol.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat a més que l'objectiu de crear un milió de llocs de treball entre 2014 i 2015 "està clarament a l'abast de la mà" si es té en compte que des de principis de 2014 s'han guanyat gairebé 900.000 afiliats a la Seguretat Social.

Durant la seva intervenció en el 29 aniversari del diari 'Expansión', Rajoy ha subratllat que s'està creant ocupació "de manera sòlida" i que actualment hi ha més afiliats al sistema que a principis de la legislatura.

El president, que ha negat que això sigui "triomfalisme", ha ressaltat que les dades d'atur i afiliació de juny "són els segons millors registres històrics" des de la crisi i confirmen la recuperació del mercat laboral.

En aquest sentit, ha posat èmfasi que l'atur està baixant a un ritme anual del 7% i l'afiliació està creixent al 3,5%, amb 480.000 nous afiliats en els sis primers mesos d'aquest any. "El millor indicador del canvi és la creació d'ocupació", ha afirmat.