L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) preveu un "creixement robust" per a Espanya en els propers dos anys, segons assegura en el seu informe sobre l'estat de l'economia mundial, publicat aquest dimecres. Per aquest any, l'OCDE preveu un creixement del 2,9%, més d'un punt del que preveia el novembre, quan projectava un augment del PIB de l'1,7%. Pel 2016, l'organisme internacional apunta a un creixement del 2,8%, lluny del 1,9% de la tardor. Les dades van en línia amb les projeccions del govern espanyol d'un creixement del 2,9% pels dos propers anys. L'atur serà del 22,3% aquest any i del 20,3% el vinent, i el dèficit del 4,4% el 2015 i el 3% el 2016.

El creixement estarà motivat per "unes condicions financeres molt apropiades, la depreciació de l'euro, els preus baixos de petroli i el reforç del creixement en els socis comercials". L'OCDE diu en el seu informe que el consum privat augmentarà a Espanya per l'augment de feina i la pujada dels ingressos, "la retallada dels impostos de les llars, i els tipus d'interès i els preus baixos dels combustibles". L'organisme internacional també considera que hi haurà una millora en les exportacions gràcies al preu barat de l'euro.

L'OCDE demana al govern espanyol que "continuï reduint el dèficit fiscal per tal de situar el deute públic cap avall", i adverteix que l'elevat atur és "una preocupació clau" i ha augmentat les desigualtats a l'Estat. "Resoldre-ho requereix esforços majors per millorar les opcions de cerca de feina i de formació pels aturats", diu l'organisme amb seu a París. L'informe també lamenta la bombolla immobiliària i "l'excés d'inversions en aeroports regionals" durant els temps de bonança econòmica. Per això, reclama que es facin inversions "transfrontereres", en particular per la transmissió de l'electricitat, per tal de millorar "l'eficiència energètica d'Espanya i la UE".