Aquest divendres és el Black Friday i segurament la teva targeta de crèdit ja estarà morta de por, veient la que li caurà. Però no cal precipitar-se. Tanta oferta en tantes botigues pot resultar molt atractiva i podem caure en compres compulsives o errors que ens impedeixin fer-nos amb el producte que busquem.

Black Friday és una de les jornades de compres que més s'ha popularitzat en els últims anys instaurant un costum molt arrelat als Estats Units. Se celebra avui just després del Dia d'Acció de Gràcies, al novembre, i suposa el tret de sortida per a les compres de Nadal.

Tot tipus de marques i establiments ofereixen als clients descomptes especials que genera que 135 milions de persones a tot el món optin per aquest dia per fer les seves compres. Al nostre país va arribar fa relativament poc, però actualment pràcticament tots els comerços i marques en línia ofereixen descomptes durant aquest dia i durant el Cyber Monday (el dilluns següent a Acció de gràcies).

Com podem fer-ho per gaudir al màxim d'aquesta festa consumista i no morir en l'intent? Clara Sanzol, experta en màrqueting de CupoNation ens dóna les claus perquè l'imminent Black Friday, que se celebrarà el proper 28 de novembre sigui tot un èxit:

1) Tranquil·litat: Un dels principals beneficis de realitzar les compres en línia és que no estem subjectes a llargues cues i aglomeracions. Les marques aprofiten el dia i posen a la venda en les seves webs una gran quantitat de productes, de manera que fuig dels aclaparaments i gaudeix de l'experiència.

2) Organització: "És important fer una llista amb les prioritats i amb el pressupost que ens volem gastar. Així estarem més preparats per dirigir la nostra atenció als productes que realment ens interessen i evitar disgustos". Afirma Clara Sanzol.

3) Planificació: El Black Friday és un moment perfecte per realitzar les compres nadalenques, però no només això, potser els descomptes del Black Friday et permetin adquirir això que tant necessitaves i que ara és possible, més si recorres als cupons bescanviables en les marques que t'interessen. Obre el teu armari, explora casa teva i aprofita el moment.

4) Comparació: "Moltes vegades una senzilla comparació pot reduir substancialment el cost final. Un cop hagis realitzat la llista, comprova els teus diferents opcions, ja que és probable que el mateix producte es trobi en diferents botigues. Cerca i compara preus i decideix què marca és la que posseeix el millor cupó descompte.

5) Connexió: Sembla una obvietat, però res pitjor que tenir el producte escollit a un preu immillorable i que caigui la connexió. Assegura't que, si tens una oferta localitzada que només estarà disponible durant un temps concret, vagis a tenir connexió, a casa teva, a l'oficina oa través d'un dispositiu mòbil mitjançant 3G / 4G.

6) Gaudeix: "El millor de fer les compres en línia és que podem trobar tot el que busquem d'una manera senzilla, còmoda i que pot ser d'allò més agradable" comenta Clara Sanzol: "Gaudeix del dia i no t'oblidis de dedicar una mica del teu temps i pressupost en un regal per a tu, amb el que has estalviat segur que pots permetre-".