El ministeri d'Hisenda ha fet cas de les reivindicacions del sector de l'automòbil i ha decidit prorrogar el pla PIVE 6 "durant el novembre i el desembre" per seguir incentivant la venda de vehicles nous. En declaracions als periodistes després de la inauguració de la XX Trobada del Sector de la Tecnologia Sanitària, el ministre Cristóbal Montoro ha argumentat que el PIVE ha estat "un èxit" des que va començar el 2012. Les vendes de turismes acumulen diversos mesos d'increments -a Catalunya, concretament, 14- i l'Estat vol contribuir a mantenir aquestes xifres positives, segons han explicat a l'ACN fonts del ministeri. La sisena edició del pla PIVE havia esgotat els 175 milions pressupostats.

Les principals associacions del sector -Anfac, Ganvan i Faconauto- consideren que els ajuts del pla PIVE són fonamentals per a la bona marxa de la venda d'automòbils, que a l'octubre va registrar un increment del 26,1% a Espanya i del 24,5% a Catalunya.

Segons Anfac, el PIVE 6 ha fet possible la substitució de 175.000 vehicles vells i ha tingut un impacte en l'economia de 2.000 milions d'euros. La patronal creu que les ajudes estatals poden fer que les matriculacions anuals a tot l'Estat superin les 850.000 unitats.

Amb el pla PIVE, les persones que es compren un cotxe nou reben una ajuda de 2.000 euros com a mínim si entreguen al concessionari un vehicle de més de 10 anys.