La CUP espera que l´adjudicació de Catalunya Banc sigui suspesa

L'Audičncia Nacional ha admčs a trŕmit el seu recurs per considerar fraudulenta l'operació a favor del BBVA

04.11.2014 | 20:40

La CUP ha expressat avui la seva satisfacció pel fet que l'Audičncia Nacional hagi acceptat a trŕmit el seu recurs contra l'adjudicació de Catalunya Banc al BBVA per considerar-la "fraudulenta", i espera que el tribunal suspengui cautelarment l'esmentada adjudicació les prňximes setmanes.

La Sala Contenciosa Administrativa de l'Audičncia Nacional ha admčs a trŕmit el recurs presentat per la CUP contra l'adjudicació de Catalunya Banc al BBVA, una operació que es va tancar per 1.187 milions d'euros quan l'Estat havia injectat diners públics per valor de 12.052 milions per al seu sanejament.

En l'acte d'admissió a trŕmit, el tribunal dóna nou dies al Fons de Reestructuració Ordenada Bancŕria (FROB) i al BBVA per posicionar-se abans de decidir si suspčn o no l'adjudicació, tal com demana la formació independentista.

En una roda de premsa realitzada al Parlament, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha valorat l'admissió a trŕmit del recurs, en el qual s'acusa el FROB d'haver comčs un frau "amb un forat de 12.000 milions d'euros" que perjudica "l'interčs general".

La CUP estima que, si bé l'operació d'adjudicació es va saldar oficialment amb un pagament de 1.187 milions d'euros, el preu de venda podria quedar reduďt a 585 milions "cosa que no cobriria ni el 5% del cost públic del rescat".

Segons Arrufat, el rescat bancari i processos de fusió, absorció o adjudicació com el de Catalunya Banc "són exemples de venda irregular basada en l'amiguisme empresarial i el pagament de favors" del poder polític a les entitats financeres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema