La CUP ha expressat avui la seva satisfacció pel fet que l'Audiència Nacional hagi acceptat a tràmit el seu recurs contra l'adjudicació de Catalunya Banc al BBVA per considerar-la "fraudulenta", i espera que el tribunal suspengui cautelarment l'esmentada adjudicació les pròximes setmanes.

La Sala Contenciosa Administrativa de l'Audiència Nacional ha admès a tràmit el recurs presentat per la CUP contra l'adjudicació de Catalunya Banc al BBVA, una operació que es va tancar per 1.187 milions d'euros quan l'Estat havia injectat diners públics per valor de 12.052 milions per al seu sanejament.

En l'acte d'admissió a tràmit, el tribunal dóna nou dies al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i al BBVA per posicionar-se abans de decidir si suspèn o no l'adjudicació, tal com demana la formació independentista.

En una roda de premsa realitzada al Parlament, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha valorat l'admissió a tràmit del recurs, en el qual s'acusa el FROB d'haver comès un frau "amb un forat de 12.000 milions d'euros" que perjudica "l'interès general".

La CUP estima que, si bé l'operació d'adjudicació es va saldar oficialment amb un pagament de 1.187 milions d'euros, el preu de venda podria quedar reduït a 585 milions "cosa que no cobriria ni el 5% del cost públic del rescat".

Segons Arrufat, el rescat bancari i processos de fusió, absorció o adjudicació com el de Catalunya Banc "són exemples de venda irregular basada en l'amiguisme empresarial i el pagament de favors" del poder polític a les entitats financeres.