Aquest dilluns 7 d´abril, Perelada Comercial va celebrar al Castell de Peralada, davant un gran nombre de professionals de la restauració, la seva presentació bienal dels productes que distribueix a Girona. Present a més de seixanta països, Perelada Comercial, S.A. és la distribuïdora dels vins del Grup Peralada, així com d´altres cellers de prestigi.

Entre les novetats van destacar les de Blanc Pescador i Rosé Pescador, que van presentar una imatge renovada d´estètica marinera i una novetat dins la família: el nou Blanc Pescador Verdejo, un original vi d´agulla monovarietal ideal per combinar amb arròs, marisc, peix, formatges i carns suaus.

També el vi d´agulla rosat Cresta Rosa renova la seva imatge radicalment, amb un disseny tipogràfic que l´apropa al món de la tapa moderna.

Pel que fa als vins de Perelada, el nou Collection Blanc 2013 és un elegant cupatge de Chardonnay i Sauvignon Blanc parcialment envellit en bóta d´acàcia. Amb una etiqueta molt gràfica inspirada en la col·lecció del Museu del Vidre del Castell de Peralada, es tracta d´un vi de color groc brillant, amb aromes de fruites dolces i tropicals sobre un fons de fines i delicades notes procedents de la seva criança. En boca és rodó, fresc, equilibrat i envolupant. És intens i complexe, amb un final molt llarg i expressiu. Destaca la seva complexitat i personalitat úniques.?

Els assistents van poder tastar també el nou Perelada Ex Ex 10, desè vi de la col·lecció d´edicions limitades que el celler selecciona entre els millors resultats de les microvinificacions que realitza en la seva tasca de R+D. Ex Ex 10 va obtenir fa unes setmanes 94 punts Parker a la revista estatunidenca The Wine Advocate, referent absolut de la crítica enològica a nivell mundial, que el va definir com a "realment excepcional". Perelada Ex Ex 10 és un vi de la collita 2011,100% Cabernet Franc, varietat originària del sud de França plantada l´any 1999 a la Finca Malaveïna. Després d´un envelliment de quinze mesos dins barriques de segon vi de roure francès Tronçais, el resultat és un vi que destaca pel seu color vermell violaci. Predominen les aromes silvestres, herbàcies fresques, fruits vermells i uns subtils tocs fumats. És elegant, equilibrat, exòtic, profund, de fina textura i prolongat final.

La Melonera, el nou celler de Perelada a la Serrania de Ronda, va presentar el nou La Encina del Inglés Blanco 2013, un vi blanc sec, fresc i molt afruitat, elaborat a partir de les varietats autòctones Moscatel Morisco, Doradilla y Pedro Ximénez.

Pel que fa a la resta de marques pròpies del Grup Peralada, també van ser-hi els vins del seu celler del Priorat, Casa Gran del Siurana (Cruor, Gran Cruor, GR-174), i els de la DO Montsant Ètnic i Finca Cucó, així com la gamma de productes d´alimentació Peralada Gourmet.

En quant als vins d´altres Denominacions d´Origen que Peralada Comercial distribueix a Girona, es van poder tastar els vins de Rioja de Barón de Ley, Cune, Viña Real i Contino; els Ribera del Duero de Félix Callejo i Matarromera; l´albariño de les Rías Baixas Pedralonga, Gran Bazán i Condes de Albarei; i els vins de Toro i Rueda de F. Lurton.

A l´apartat de vins internacionals van presentar-se alguns dels més prestigiosos vins francesos: Domaine Weinbach (Alsàcia), E. Guigal (Ròdan), La Chablisienne (Borgonya), Chateau la Gordonne (Provença) i Pommery (Champagne). També van ser-hi els vins d´Oporto Rozès, els sicilians de Planeta i representants emblemàtics del Nou Món com Penfolds (Austràlia), Robert Mondavi (Califòrnia), els vins de Xile i Argentina de F. Lurton.

Entre els whiskies es va presentar una àmplia gamma d´escocesos (Bowmore, Dalmore, Auchentoshan, Glen Garioch, Teachers, Whyte & Mackay, Isle of Jura, Fettercairn i Highland Pride), però els assistents també van conèixer els principals representants de la nova potència del whisky a nivell mundial: els whiskies japonesos de Hibiki, Yamazaki i Hakushu.

Altres destil·lats van ser el cognac Courvoisier, les ginebres Nº209 i Bluecoat, el vodka Chopin, les grappas italianes Sibona i Francoli o els licors Midori, Sourz i Aftershock.

A més, a l´apartat de cerveses va ser-hi la rossa txeca Pilsner Urquell.

En l´apartat d´aigües de gamma prèmium es van presentar les italianes S. Pellegrino i Acqua Panna.

Per últim, cal destacar també la presència dels ibèrics de gla de Sánchez Romero Carvajal, distribuïts a Girona per Peralada Comercial