L'Aeroport de Girona ofereix des d'aquest cap de setmana 69 destinacions, vuit menys que l'any passat. Les novetats d'aquesta temporada d'estiu són les noves connexions amb Leeds (Regne Unit), Poznan (Polònia), Rabat (Marroc) -operades per Ryanair- i també un vol a Lviv (Ucraïna) de Wizz Air. Ryanair, amb 49 destinacions, continua acaparant la majoria de vols. Com a novetat també destaca la incorporació d'una nova aerolínia, Niki Luftfhart, amb connexions amb les ciutats austríaques de Graz (abril-maig) i Linz (maig-juny) i també vols puntuals a Salzsburg i Lourdes (França). També està previst que hi hagi onze companyies charter que facin ús de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar a l'estiu.

L'Aeroport de Girona ha arrencat aquest darrer cap de setmana de març la temporada d'estiu, que s'allargarà fins al darrer cap de setmana del mes d'octubre. Durant aquests mesos, l'aeroport oferirà fins a 69 destinacions, mentre que l'any passat va arribar a tenir-ne 77. Llavors, la primavera del 2013, les instal·lacions van acollir una quinzena de novetats.

Un any més tard, les xifres de la nova temporada no són tan bones ja que Vilobí d'Onyar ha perdut vuit destinacions respecte les xifres del 2013. Malgrat això, hi ha nous vols com els que la companyia Ryanair operarà a Leeds (Regne Unit), Poznan (Polònia), Rabat (Marroc) i també un vol a Lviv (Ucraïna) de Wizz Air, que també volarà dos cops per setmana a Kiev i Bucarest.

Ryanair al capdavant

Tot i que hi ha fins a set companyies regulars que oferiran vols des de l'aeroport gironí, com és habitual, Ryanair continua concentrant la majoria de destinacions. De fet, de l'oferta global de 69 connexions, 49 són de la companyia de baix cost irlandesa, amb una mitjana de freqüències setmanals de 348. Les xifres de la companyia irlandesa han anat a la baixa respecte la temporada d'estiu del 2013. Llavors oferia fins a 65 rutes, setze més que actualment, i presentava set novetats respecte el 2012.

Ryanair oferirà des d'ara i fins l'octubre només dos vols domèstics a Eivissa i Palma de Mallorca. En l'àmbit internacional, destquen les vuit connexions amb Itàlia, vuit amb Regne Unit (amb la novetat de Leeds), vuit a Alemanya, dues a Suècia, tres a Polònia (amb la novetat de Poznan), vols a París (França), dues connexions amb Dinamarca, tres amb els Països Baixos, tres a Irlanda, dues amb Finlàndia, dues al Marroc (s'hi incorpora Rabat), una amb Brussel·les (Bèlgica), una a Bratislava (Eslovàquia), una connexió amb Malta, una amb Salònica (Grècia) i una amb Tallín (Estònia).

Niki Luftfhart, la nova companyia regular

Aquest any es mantenen les mateixes companyies regulars que l'any passat i s'hi incorpora una nova aerolínia, Niki Luftfhart. Aquesta oferirà connexions amb les ciutats austríaques de Graz (abril-maig) i Linz (maig-juny) i també vols puntuals a Salzsburg (Àustria) i Lourdes (França).

Transavia es consolida com la segona companyia de l'aeroport per darrera de Ryanair. Enguany oferirà set vols setmanals a Amsterdam (abril - octubre), tres connexions per setmana a Rotterdam (Holanda) i, durant el juliol i agost, intensificarà les operacions amb vols charters.

Per part de Wizz Air, a banda dels vols a Kiev i Bucarest, s'hi incorpora com a novetat una connexió a la ciutat ucraïnesa de Lviv (dos cops per setmana). Thomas Cook Airlines Belgium connectarà amb la capital belga dos cops per setmana, de la mateixa manera que Jetair Fly també ofereix dues connexions setmanals amb Brussel·les.

A banda de les companyies regulars, l'Aeroport de Girona també rebrà vols charter d'onze companyies. Destaca com a novetat la companyia Danish Air que al juliol i agost tindrà un vol setmanal des de la ciutat danesa de Billund. Altres vols charter procediran de països com el Regne Unit, Sèrbia, República Txeca, Letònia, Croàcia o Eslovènia, entre d'altres.