Els preus dels productes industrials a Catalunya a l'agost s'han incrementat dues dècimes i han fixat una taxa anual del 0,5%, quatre dècimes per sota del 0,9% que es va registrar el juliol, segons ha informat l'Institut d'Estadística espanyol. En el conjunt de l'estat espanyol, els preus es van reduir en una dècima i van tancar una taxa anual del mateix valor del -0,1%, lluny de la taxa de l'1,2% del juliol. La indústria catalana va veure com tots els sectors augmentaven preus menys el sector dels béns d'intermedis, amb una caiguda de tres dècimes en relació amb el juliol, i els fabricants de béns de consum de llarga durada amb una caiguda d'una dècima en relació amb el juliol.

El sector de béns intermedis i de béns de consum de llarga durada també registren índexs de taxa interanual en negatiu del 0,8% i del 0,4%, respectivament. A més d'aquest dos sectors, la taxa anual negativa també s'observa en els fabricants de béns d'equipament amb una taxa anual del -0,8% després d'un mes d'agost que ha vist augmentar preus en dues dècimes en relació amb el juliol. Aquest sector de béns d'equipament ja acumula quatre mesos consecutius de taxa anual en negatiu.

Els fabricants de béns de consum augmenten preus en una dècima, amb una taxa anual de l'1%. Les empreses que produeixen béns de consum de curta durada incrementen preus en una dècima i deixen una taxa anual de l'1,2%.

Per últim, el sector energètic ha vist créixer els preus en l'1,1% i amb una taxa anual de l'1,4%.