El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat aquest dimarts que els pressupostos generals de l'Estat que s'aprovaran al Consell de Ministres de divendres incorporaran una previsió de creixement del PIB per al 2014 del 0,7%, dues dècimes superior a les anteriors estimacions del seu executiu. Segons Rajoy, és la demostració de la millora de l'economia espanyola i permetrà augmentar les partides destinades a les beques, investigació, cultura i esports. Rajoy també ha avançat que la inflació se situarà a l'1% al 2013 i que la reducció de la prima de risc implica un estalvi de 5.000 milions aquest mateix any.

El president del govern espanyol ha fet l'anunci des del Senat en resposta a les preguntes de l'expresident d'Aragó i senador Marcel·lí Iglesias. Rajoy ha assegurat que ja s'estan produint dades positives respecte a l'economia espanyola que tenen a veure amb una reducció del dèficit, el creixement de les exportacions, el bon comportament del sector exterior.

Segons ha explicat, malgrat que les previsions del mateix govern eren que el creixement del PiB fos del 0,5% al 2014, finalment els pressupostos recolliran una previsió del 0,7%, una estimació "prudent" malgrat que -segons ha recordat- "el consens dels analistes ho situa a l'1%".

"Les coses estan anant cada vegada millor" i "aquest any 2013 és un any en què l'atur està en millors paràmetres que en els anys anteriors", ha afirmat Rajoy, que ha assegurat que tot plegat demostra que cal "seguir" amb la política econòmica que ha posat en marxa pel que fa a la correcció del dèficit i a les reformes estructurals.

Aquest, segons ha explicat, el govern espanyol presentarà dues reformes estructurals aquest divendres "de gran importància": la de la sostenibilitat de les pensions, i la llei de desindexació.

No tocarà la paga extra els anys 2013 i 2014

El president espanyol també ha afirmat en resposta a una pregunta del senador del PNB Jokin Bildarratz que no té intenció de "tocar" les pagues extraordinàries dels funcionaris als anys 2013 i 2014. "Ara demanarem menys esforços i intentarem millorar la gestió", ha dit Rajoy, que ha apuntat que aquesta millora passa, entre altres, per la reforma de l'administració. "Es tracta de fer les coses amb menys cost, però més eficient", ha dit