Els turistes que opten per venir a visitar Catalunya segueixen en bona línia i tornen a acumular nous sostres històrics, segons les xifres anunciades per l'Institut d'Estadística espanyol. L'allau de turistes estrangers que han contractat alguna nit en establiments hotelers catalans ha permès que aquest mes d'agost s'hagin fixat nous sostres històrics tant en nombre de viatgers que han entrat en algun dels hotels catalans com de nits contractades. Durant l'agost, 1,442 milions de turistes estrangers es van registrar en algun hotel i van contractar un total de 6,165 milions de nits, unes xifres mai vistes des que comença la sèrie històrica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) el gener del 1999.

El mes d'agost, van passar 2,203 milions de viatgers per algun hotel entre tres i cinc estrelles ubicat a Catalunya, una xifra que no s'havia registrat mai en les sèries històriques de l'INE. Aquest elevat nombre de viatgers ha estat possible gràcies als visitants estrangers que van aportar 1,442 registres d'entrada, una xifra tampoc mai vista, que van superar amb escreix el nombre de registres d'entrades de turistes residents a l'estat espanyol que per l'efecte de la crisi només van sumar 761.423 entrades. El rècord d'entrades en hotels catalans de turistes residents a l'estat espanyol el segueix mantenint l'agost del 2011 amb 831.516 entrades.

Es superen per primer cop els 6 milions de pernoctacions

En relació amb les nits contractes en algun d'aquests hotels, el turistes estrangers van fixar també un nou màxim històric superant per primera vegada els sis milions de pernoctacions i tancant aquest agost amb un total 6,165 milions de nits, una xifra que supera les 5,801 milions de nits de l'agost de l'any passat i que fins ara eren el sostre històric de nits contractades per estrangers a Catalunya.

Els turistes residents a l'estat espanyol que es van registrar en algun hotel català van sumar 2,160 nits a l'agost, una xifra llunyana de les 2,553 nits que turistes procedents d'altres comunitats autònomes van contractar l'agost del 2010.

Més turistes, però menys personal contractat

Les xifres rècord de registres en hotels catalans no han estat acompanyades amb rècords d'ocupació. Així, en els 2.516 establiments que l'INE estima que estaven oberts a Catalunya aquest mes d'agost, hi havia contractades 39.105 persones, una xifra inferior a les 40.087 treballadors contractats l'agost de l'any passat.