L'ocupació turística mitjana dels establiments d'allotjament turístic de la província de Girona ha estat del 70%, segons les dades recollides per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona.

Tal i com el mes anterior una ocupació concentrada a les zones costaneres amb xifres entre el 85% i el 90% a la Costa Brava Centre i a la Selva Marítima, i fins i tot alguns establiments han arribat el 95% (un 5% més del que preveiem). A la zona de l'Alt Empordà l'ocupació ha estat del 65%.

Pel que fa a la zones d'interior, a Girona i Radial l'ocupació ha estat del 65%, a la Selva Interior un 60% i a la Garrotxa un 55%. A les zones de muntanya, l'ocupació a la Cerdanya ha estat del 60% (un 10% més del que es preveia gràcies a les reserves d'última hora) i el Ripollès del 50%.

Tal i com es preveia, les dates de major ocupació s'han concentrat en la primera quinzena d'agost i les estades per persona i dia han oscil€lat entre tres i quatre dies.

Previsió d'ocupació hotelera del mes de setembre

A la comarca de l'Alt Empordà es preveu una ocupació entre el 55% i el 60% i a Girona i Radial del 55%. A les zones costaneres, un 70% a la Costa Brava Centre i un 75% a la Selva Marítima. És a dir, unes xifres similars a 2012.

Pel que fa a les zones d'interior i de muntanya es preveu que a la Selva Interior l'ocupació sigui del 45%, a la Cerdanya i el Ripollès del 30% i a la Garrotxa del 40%.

Segons l'estadística d'ocupació es preveu que la mitjana d'estades per persona sigui entre dues i tres nits com a tendència habitual. Els preus oscil·laran entre els 85 i 90 euros per persona i nit amb esmorzar inclòs, tal i com el mes d'agost i com el setembre del 2012.

El mes de setembre destaca per un turisme de parelles de mitjana edat entre 35 i 55 anys i majoritàriament de nacionalitat estrangera, essent els pioners els francesos i els anglesos. No obstant, el turisme nacional provinent de la província de Barcelona, també és rellevant en aquest mes.

Una altra dada rellevant, que hem extret de l'estadística que duem a terme entre els nostres associats, és que durant la setmana hi haurà presència de turisme estranger i els caps de setmana se li afegirà el nacional, bàsicament català.