El conseller d'Economia i Hisenda de la comunitat de Madrid, Enrique Osorio, ha explicat aquest dilluns que un total de 1.060 empreses registrades a Catalunya han canviat el seu domicili social a la comunitat de Madrid en els últims tres anys. Aquesta xifra representa el 21,4% de les prop de 5.000 empreses que, des del 2010, han abandonat les comunitats on s'havien instal·lat inicialment per ubicar-se a Madrid. La segona comunitat amb major número d'empreses que han decidit canviar el seu domicili social a Madrid és València amb 784, seguida d'Andalusia amb 763. Aquestes xifres se'n desprenen d'un informe que recull les dades del Butlletí Oficial del Registre Mercantil, (BORME).

El mateix informe sosté que el 60% de les empreses que al llarg dels darrers tres anys han canviat el seu domicili social a la comunitat madrilenya tenen una facturació inferior als cinc milions d'euros anuals mentre que el 9,5% en factura més. Hi ha un 30% de les que se'n desconeix la facturació. De les que facturen més de cinc milions d'euros, el 25 per cent procedeix de Catalunya, segons l'informe.

Per al conseller d'Economia i Hisenda de la Comunitat de Madrid, aquestes dades demostren que "la barreja entre les polítiques liberals basades en l'austeritat i l'estabilitat pressupostària, les polítiques de rebaixes selectives i la reducció de traves burocràtiques per a la posada en marxa de nous negocis, genera un entorn més favorable a la nostra regió per a les empreses".

Així mateix, Madrid apunta que és la comunitat que més aposta per l'estranger, amb una inversió de 6.915 MEUR l'any 2012, el que representa un 63% de la inversió de les empreses de l'estat espanyol a l'exterior. A la comunitat madrilenya la segueix Cantabria amb 1.593 MEUR i Catalunya amb 1.239 milions.