El Govern destina 235.ooo euros per promoure el vi gironí a l'estranger. Un total de 69 empreses catalanes del sector del vi i el cava han rebut l'ajut per a la promoció de productes vitícoles a tercers països per a la campanya 2014.

Aquesta subvenció està recollit a l'Organització Comuna del Mercat (OCM) vitivinícola i té com a objectiu fomentar la competitivitat i el coneixement de les característiques i qualitats dels vins. La finalitat no és altra que contribuir a la millora de la seva posició competitiva i a la consolidació o, en el seu cas, a l'obertura de nous mercats a tercers països.

Per aquest motiu, els programes de promoció presentats pels cellers, cooperatives, associacions i organitzacions professionals pretenen fomentar la internacionalització dels seus vins. Per aconseguir aquest objectiu la majoria de projectes aprovats són per missions comercials, promocions en punts de venda, presentacions de producte en el país de destinació i l'assistència a fires internacionals.

La inversió total que s'ha concedit als sol·licitants per a la promoció a tercers països és de 20,3 milions d'euros, xifra molt similar a la convocatòria passada, tot i que aquest pressupost està repartit entre 365 programes que són al voltant de 100 més que l'any passat.