Totes les comunitats autònomes decreixeran el 2013, mentre que el 2014 totes les autonomies tindran un creixement positiu, liderades per Madrid, Catalunya i Navarra, amb pujades superiors a l'1%. Així es desprèn d'un estudi de la xarxa d'equips d'investigació de 16 universitats espanyoles, Hispalink, que estableix que les prediccions regionals estan condicionades per l'evolució de l'entorn econòmic nacional i internacional.

Així, l'estudi estableix que l'Eurozona en el seu conjunt pateix una etapa de recessió i crisi que pot estendre's durant encara més anys i que, si les expectatives no són optimistes, el seu impacte sobre la confiança d'agents econòmics nacionals i internacionals es veu encara empitjorada per les contínues revisions del creixement a la baixa.

Per això, i amb la informació regional disponible, l'escenari bàsic de predicció reflecteix una contracció del PIB espanyol el 2013 de l'ordre de l'1,3%. Per comunitats autònomes, els pitjors registres, amb taxes de variació negatives de l'1,7%, es presenten per a Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Cantàbria i Andalusia.