El servei Reempresa impulsat per la patronal CECOT -dedicat a assessorar empresaris que volen tancar el seu negoci i a persones emprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat-, ha aconseguit 'salvar' 87 empreses en el seu primer any i mig de vida. El president de CECOT, Antoni Abad, explica que gràcies al rellançament de les empreses i als nous lideratges s'han pogut mantenir més de 250 llocs de treball que anaven a ser destruïts. Es calcula que la inversió induïda a partir d'aquests casos és d'uns 4,5 milions d'euros. La consolidació del servei fa que el ritme actual d'operacions sigui d'una reempresa a la setmana. "Emprendre no és només posar en marxa un negoci des de zero", adverteix Abad.

"Quan la majoria del teixit empresarial del país és la petita empresa, no ens podem permetre que cap empresa tanqui". Aquest és el principal raonament fundacional del servei Reempresa de la patronal CECOT. El president de l'ens, Antoni Abad, assegura que hi ha empreses abocades al tancament que només necessiten d'un reemprenedor amb noves idees per donar continuïtat al negoci.

Aquest servei, relata, és una oportunitat per a persones que no poden continuar el seu negoci i per a persones amb capacitat de lideratge empresarial que no cal que comencin de zero el seu projecte. "És el mercat de compravenda de negocis petits". En el primer any i mig de funcionament s'han tancat 87 casos de reempresa, segons les darreres dades facilitades per CECOT.

El servei és útil per a tot tipus d'empreses, com detalla Antoni Abad: "L'operació més petita en la que hem intervingut és un negoci de 'souvenirs' d'un poble de la costa, que es va transferir per 3.500 euros. L'operació més gran és d'un milió d'euros". El valor mig de les operacions del servei Reempresa és d'entre 40.000 i 50.000 euros.

Antoni Abad aspira a que el servei estigui en continu creixement, si bé actualment ja s'ha assolit un bon ritme d'operacions. Se'n tanca una per setmana, de mitjana, segons el mateix Abad.