Els preus dels productes industrials van caure al gener dues dècimes en relació amb el gener, segons ha publicat l'Institut d'Estadística espanyol. La taxa interanual d'aquests preus industrials ha tancat el febrer amb un índex positiu del 2,1%. La caiguda de preus d'aquest mes de febrer s'explica pel comportament a la baixa dels bens de consum de vida curta i pel sector energètic, que durant el febrer ha seguit registrant caigudes en el cost de la distribució de l'energia elèctrica. En el conjunt de l'estat espanyol els preus van caure cinc dècimes el febrer i la taxa interanual va quedar fixada en el 2,1%, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Catalunya, els béns de consum en general van disminuir els preus una dècima el febrer, amb una taxa anual positiva del 2,3%. Els béns de consum de llarga durada, entre ells els cotxes, van augmentar una dècima amb una taxa anual del 2,7%, mentre que els de curta durada, la majoria d'electrodomèstics, van retallar preus en dues dècimes.

La indústria de béns d'equipament va estabilitzar els preus el gener amb una taxa anual del 0,3% , els béns intermedis van augmentar preus el 0,2% amb una taxa del 3%.

L'energia és el sector que ha impulsat a la baixa els preus industrial després que el febrer hagi registrat una caiguda de set dècimes amb una taxa anual positiva de l'1,3%. Per trobar a Catalunya una davallada d'aquesta dimensió en termes mensuals cal remuntar-se fins el juny de l'any passat quan els preus van caure vuit dècimes. La taxa interanual de l'1,3% del febrer en el subsector d'energia és la més baixa des del març del 2010 quan va quedar fixada en el 0,6%.