Els titulars de preferents de Catalunya Banc patiran una retallada del 61% del valor dels seus dipòsits inicials, mentre que el valor del deute subordinat caurà un 40% i el deute amb venciment un 15%, segons ha informat aquest divendres el FROB. Aquesta rebaixa encara es podria incrementar, perquè el Fons de Garantia de Dipòsits podria comprar aquestes preferents a un preu inferior. Els seus responsables han recordat que Catalunya Caixa ha rebut més de 12.000 milions d'euros d'ajuts públics i els híbrids representen 1.749 milions. També han anunciat que fruit del rescat europeu a la banca les accions de Bankia cauran fins a un cèntim.

La rebaixa ha estat acordada a la reunió de la Comissió Rectora del FROB. En el cas del deute subordinat amb venciment, els titulars tindran l'opció de fer canvis per accions de Catalunya Banc previ descompte corresponent sobre el nominal, o per bons o dipòsits bancaris amb el mateix venciment i amb un previ descompte nominal de l'1,5% per mes fins la data del venciment de l'emissió des de l'1 de desembre de 2012, de manera que la retallada mitjana en aquests títols és del 15%. Un cop recomprats els instruments, s'imposarà una reinversió de l'import de la recompra en accions del banc.

El FROB també ha acordat les retallades a les altres entitats nacionalitzades. A Bankia la rebaixa de les preferents serà del 36% i la del deute subordinat perpetu serà del 38%, mentre que el deute subordinat amb venciment perdrà de mitjana un 13% del valor. A Nova Galícia Banc la rebaixa serà del 43% de mitjana en les preferents, del 41 per al deute subordinat perpetu i del 22% per al deute subordinat amb venciment. Per últim, al Ban Gallec la rebaixa serà del 50% per a preferents, 39% per a subordinat i 11% per al subordinat amb venciment.