Tot i reduir els resultats nets un 5,5%

La Corporació Alimentària Guissona factura 1.425 MEUR

La firma va crear l'any passat 105 nous llocs de treball

21.03.2013 | 15:36
Camions davant el nou moll de càrrega de la Corporació
Camions davant el nou moll de càrrega de la Corporació

La Corporació Alimentària Guissona (CAG) va assolir durant el 2012 vendes per valor de 1.425 milions d'euros, un 10% més que l'exercici anterior, degut principalment a la bona marxa de les principals línies de negoci de l'entitat -les botigues i gasolineres 'bonÀrea' i pinsos compostos-, mentre va obtenir uns resultats nets de 38,4 milions, un 5,5% inferiors al 2011 com a conseqüència de l'esforç de la firma per contenir les pujades de les matèries primeres i no traslladar aquests augments al consumidor. D'aquesta manera, el flux de caixa net es va situar en els 65,6 milions, un 1,3% inferior. Durant l'any passat, la firma alimentària va invertir 37 milions d'euros i va incrementar la seva plantilla en 105 treballadors, arribant als 3.835.

La CAG va veure com durant l'any passat la venda directa a través de les botigues 'bonÀrea' pujava a 642 milions d'euros, un 5,2% superior al 2011, i seguia sent la principal activitat de l'entitat. Per la seva banda, el volum en quilos distribuïts per aquestes botigues va augmentar un 5,3% respecte l'any anterior. Així, la firma va finalitzar el 2012 amb 403 establiments 'bonÀrea', majoritàriament situats a Catalunya (339 establiments) i Aragó (45), i però també a Castelló (13), Madrid (4), Guadalajara (1) i Andorra (1).

Quant als pinsos, l'altra activitat destacada de Corporació, la facturació va ser de 355 milions d'euros, un 7,5% superior al 2011 mentre que la producció anual en les seves 10 fàbriques de pinsos es va incrementar un 0,6%, fins els 1,15 milions de tones de pinso.

Les altres àrees de negoci, com ara la sanitat animal i serveis agropecuaris i enginyeria i energia, també van tenir bones evolucions en les seves facturacions. Destaca especialment les vendes de la xarxa de 36 gasolineres 'bonÀrea', que es mantenen com unes de les més econòmiques de l'Estat, que va arribar a un volum de carburants venuts de 186 milions de litres, un 23,7% més que al 2011.

Augment de la plantilla

Les noves activitats i el creixement constant han permès la Corporació Alimentària Guissona tancar l'exercici del 2012 amb 3.835 treballadors, 105 més que el 2011. En total, el conjunt del Grup Alimentari Guissona compta amb 4.171 empleats, a més dels 2.000 ramaders que crien i engreixen els animals que després la firma utilitza per a la seva producció. Altrament, La venda directa a través dels establiments franquiciats 'bonÀrea' genera uns 1.500 llocs de treball addicionals.

Inversions

Durant el 2012, la CAG va efectuar inversions per valor de 37 milions d'euros, dirigides en bona part al Centre Alimentari 'La Closa' de Guissona, com ara per la posada en funcionament de les noves línies de productes -salses, làctics, postres, cremes, entre altres-. També va invertir en la millora dels processos productius de les diferents línies de matança i especejament de les aus i el bestiar. Així, la firma va robotitzar la sala d'especejament de pollastres i va automatitzar les càmeres per millorar la conservació de les canals de bestiar. També va optimitzar les sales d'elaborats carnis i va adquirir nous assecadors de pernils i embotits

Altrament, el grup també va seguir invertint en l'obertura de 17 noves botigues i en l'ampliació d'altres. També va ampliar la xarxa de gasolineres amb 3 noves estacions de subministrament de carburant a Jorba, Gavà i Solsona.

Enllaços recomanats: Premis cinema