Possible congelació del tram estatal

El rebut de la llum podria baixar prop d´un 7%

Les elèctriques que han participat en la subhasta de la tarifa d'últim recurs han pagat l'electricitat un 15% més barata

20.03.2013 | 21:35
La factura elèctrica podria baixar prop d´un 7%
La factura elèctrica podria baixar prop d´un 7%

Els consumidors acollits a la Tarifa d'Últim Recurs (TUR) en el rebut de la llum, la gran majoria de les famílies, podrien veure baixar la factura elèctrica prop d'un 7% si el govern espanyol, responsable de la meitat de la tarifa, opta per congelar els peatges dels costos regulats del sistema. El resultat surt a partir la subhasta per definir els preus del segon trimestre que s'ha celebrat aquest dimecres entre les companyies elèctriques que han comprat la electricitat entre 45,41 euros i 51,95 euros per MWh, a l'entorn d'un 15% més barata que el primer trimestre. Si Indústria decideix congelar el peatge regulat, el rebut de la llum podria baixar a l'entorn d'aquest 7% a partir de l'1 d'abril.

El resultat de la subhasta, amb una caiguda del preu de la llum d'un 15%, podria fer baixar el preu de la factura elèctrica prop d'un 7%, atès que les companyies elèctriques que han participat en la subhasta per definir els preus del segon trimestre són responsables de la meitat del preu de la llum en la factura.

Les quantitats d'energia han estat adquirides per cinc empreses comercialitzadores de la TUR.

La decisió del Ministeri d'Indústria, de congelar o augmentar un determinat percentatge, condicionarà el resultat final que determini el preu de la electricitat per a la major part de la famílies espanyoles en el transcurs del segon trimestre d'aquest any.

Enllaços recomanats: Premis cinema