Sense acord amb els sindicats

CaixaBank aplicarÓ un ERO que afectarÓ 3.000 treballadors

L'empresa promourÓ prejubilacions i baixes voluntÓries i si no s'arriba a la xifra s'acomiadaran empleats

20.03.2013 | 21:35
La seu de CaixaBank a Barcelona
La seu de CaixaBank a Barcelona

CaixaBank rescindirÓ el contracte a 3.002 treballadors a travÚs de baixes voluntÓries o es produiran acomiadaments foršosos si no s'arriba a la xifra estipulada. La direcciˇ de l'entitat ha mantingut aquest dimecres una reuniˇ amb els sindicats CCOO, SECPB i UGT que ha acabat sense acord, formalitzant aixÝ l'obertura del procediment d'acomiadament colĚlectiu. Segons els sindicats, l'empresa ha fet tot un seguit de propostes per reduir la plantilla i ha explicat que el primer colĚlectiu afectat serÓ el personal en situaciˇ de suspensiˇ de contracte. Els sindicats avisen que no s'arribarÓ al total de baixes voluntÓries i rebutja "qualsevol mesura de carÓcter foršˇs", fet que impediria "qualsevol acord".

CaixaBank ha presentat a CCOO, SECPB i UGT, sindicats que tenen un 96,83% de representaciˇ a l'empresa, una bateria de propostes amb les quals pretÚn fer fora 3.002 treballadors.

En primer lloc impulsarÓ les prejubilacions dels empleats nascuts el 1954 i 1955, els quals rebran una indemnitzaciˇ equivalent al 55% del salari fix brut anual fins als 63 anys. A mÚs, no es farÓ descompte de la prestaciˇ per desocupaciˇ i es mantindran les aportacions al pla de pensions. Tampoc s'aplicarÓ taxa de descompte ni revaloraciˇ de rendes i els treballadors mantindran un conveni especial fins als 63 anys.

D'altra banda, s'obrirÓ un procÚs per promoure les baixes voluntÓries dels treballadors que tinguin entre 53 i 57 anys, en funciˇ dels excedents de cada provÝncia. Els afectats rebran una indemnitzaciˇ equivalent al 50% del salari fix brut anual de cinc anys. Segons la proposta, no hi haurÓ descompte de la prestaciˇ per desocupaciˇ i es mantindrÓ un conveni especial per als que tinguin de 55 a 57 anys, pagament fins als 61 anys o fins a la primera data possible de jubilaciˇ anticipada. TambÚ hi haurÓ una prima addicional de 20.000 euros per als que tinguin 53 i 54 anys.

ParalĚlelament s'obrirÓ un procÚs voluntari en funciˇ tambÚ dels excedents de cada provÝncia per fer fora els treballadors que tinguin menys de 53 anys. Aquests empleats rebran una indemnitzaciˇ de 40 dies per any amb 36 mensualitats fins a cobrar un mÓxim de 250.000 euros. El mÝnim serÓ un any.

Acomiadaments foršosos

La proposta empresarial que han facilitat els sindicats preveu acomiadaments foršosos si no s'arriba a la xifra de 3.002 persones que pleguin voluntÓriament, cosa impossible segons CCOO, SCPB i UGT, que adverteixen que si s'arriba a aquest extrem serÓ impossible arribar a qualsevol acord.

Segons la proposta, tambÚ s'aplicarÓ mobilitat foršosa, Ús a dir s'obligarÓ diversos treballadors a canviar de destinaciˇ per cobrir aquelles zones on es produeixin vacants. Si amb l'aplicaciˇ de totes les mesures no s'arriba als 3.002 acomiadaments, es duran a terme acomiadaments foršosos fins a assolir l'objectiu empresarial.

Si per contra s'arriba als 3.002 acomiadaments, els treballadors sense lloc de treball efectiu s'incorporaran a l'empresa acollint-se a alguna de les mesures proposades.

Enllašos recomanats: Premis cinema