Banc Santander ha anunciat aquest dilluns la venda d'un màxim del 5,19% del capital de la seva filial a Polònia, Bank Zachodni WBK, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Amb aquesta oferta, Kredyt Bank (KBC) preveu vendre 15,12 milions d'accions constitutives del 16,17% del capital actual de Bank Zachodni WBK. Banc Santander continuarà sent el màxim accionista de Bank Zachodni WBK amb una participació mínima del 70% del seu capital després d'aquesta operació, que permetrà a l'entitat desfer-se de fins a 4,85 milions d'accions.

La col·locació d'aquestes accions permetria a Banc Santander complir el compromís amb el regulador polonès que almenys el 30% del capital de Bank Zachodni WBK estigués en mans d'altres inversors minoritaris abans que finalitzés el 2014. Tot i així, Banc Santander continuarà sent l'accionista de control d'aquesta entitat, amb una participació mínima del 70% després d'aquesta operació.

KBC i Banc Santander, com a accionistes venedors, concediran als asseguradors de l'operació una opció addicional de fins al 10% de l'import total de l'oferta. A més, les entitats es comprometen a no vendre accions durant els 90 dies següents al tancament de l'operació, mentre que BZ WBK assumirà aquest compromís durant 180 dies.

L'oferta es dirigirà solament als inversors institucionals elegibles. El preu final de l'operació es determinarà mitjançant el procés de presa d'ordres de compra, que comença avui i està previst que finalitzi aquest dijous.