La matriculació d'embarcacions recreatives a Catalunya ha caigut un 1% durant el 2012, segons ha anunciat aquest dimecres en una roda de premsa el president de l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Carlos Rico. En números absoluts, les matriculacions han passat de 999 a 985 unitats, en base a les dades de la Direcció General de Marina Mercant de l'Estat. Tanmateix, fonts del sector han advertit que aquestes dades no reflecteixen les vendes a clients, tant residents com de fora de la UE, que després matriculen les embarcacions fora d'Espanya per motius fiscals. Aquestes vendes representen un percentatge "elevat" de la comercialització, segons representants d'empreses del sector.

L'adquisició d'embarcacions recreatives convencionals amb eslores més grans de vuit metres està carregada amb un tribut especial per part de l'Estat, que sumat a l'IVA, representen un sobrecost de pràcticament una tercera part sobre el preu inicial del vaixell. Això portaria a alguns compradors de fora de la UE, especialment russos, a matricular les embarcacions fora d'Espanya. Aquestes vendes, tot i no ser molt destacables quantitativament, sí que ho són a nivell de facturació, ja que solen ser embarcacions de grans eslores.

Així mateix, el gairebé miler d'embarcacions matriculades a Catalunya tampoc inclou les trasnaccions de segona mà, que segons una estimació dels responsables de l'ADIN podrien representat entre el 60% i el 70% de les compravendes d'embarcacions recreatives.

El lloguer, una alternativa de futur per al mercat de la nàutica

Rico també ha apuntat a l'ús compartit de les embarcacions, especialment de les eslores més grans, com una de les tendències del sector: "L'evolució de les empreses del sector nàutic passa pel mercat de lloguer i que els Ports adaptin la seva activitat a aquesta tendència".

A Catalunya, han augmentat les matriculacions d'embarcacions recreatives de 8 a 12 metres d'eslora (20%), de 12 a 20 metres (8%), i de 20 a 24 metres (67%), mentre que han baixat les matriculacions d'embarcacions de menys de 8 metres i de més de 24 metres. Tanmateix, aproximadament el 85% del mercat està format per vaixells menors de 8 metres.

Per territoris, Palamós és l'única capitania que ha incrementat el nombre d'embarcacions matriculades, amb un creixement del 10% (de 376 a 414 unitats noves). Per contra, Barcelona ha caigut un 2% i Tarragona un 20%. Al conjunt de l'Estat, el descens ha estat de l'11%, passant de 5.262 a 4.664 embarcacions matriculades.