El govern espanyol valora la possibilitat d'integrar Catalunya Banc al holding de la nacionalitzada BFA, del qual també forma part Bankia, segons informa l'agència Reuters citant diverses fonts. Una eventual acollida de Catalunya Banc sota el paraigües de BFA podria endarrerir els plans de rendibilitat de BFA i hauria de comptar amb el beneplàcit de Brussel·les. "Hi ha tres opcions, mantenir l'entitat com està confiant que generi un valor que permeti la seva venda en un futur, integrar-la a BFA a nivell de matriu i mantenir les activitats per separat o fins i tot estudiar l'eventual integració a Bankia", ha assegurat a l'agència de notícies una de les fonts.

"L'únic que no es contempla és liquidar l'entitat", ha dit a Reuters una font del govern.

Independentment del grau d'integració, una operació de concentració entorn al mateix holding modificaria els projectes de rendibilitat i plans per tornar els diners públics. Incloent les ajudes públiques anteriors al pla europeu, BFA ha de retornar 24.500 milions d'euros i Catalunya Banc al voltant de 14.000 milions.

"Si s'integra a nivell de holding (l'Estat seria el titular del 100% de BFA, d'entre el 60 i el 70% de Bankia i del 100% de Catalunya Banc) es tractaria de donar un impuls a la gestió del banc, tot i que lògicament afectaria els resultats i plans de devolució de BFA", ha explicat una de les fonts a Reuters, que ha especificat que aquesta hipòtesi inclouria una gestió conjunta, però marques i clients diferenciats.

Si Catalunya Banc s'integrés dins de BFA, caldria el vistiplau de Brussel·les, que fiscalitza els plans de recapitalització en el marc dels ajuts al sector bancari per valor de fins a 100.000 milions d'euros.