El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha suspès el procés de venda de Catalunya Banc. Ho ha anunciat aquest dilluns un cop finalitzat el termini per la presentació d'ofertes per l'adjudicació de l'entitat. Cap de les quatre entitats que van presentar l'oferta no vinculant ha arribat a la xifra de 1.000 MEUR que considerava mínima per acceptar tancar l'operació de compra. A través d'un comunicat, el FROB argumenta que el termini per buscar "la millor opció que permeti minimitzar el cost per al contribuent" encara és "dilatat i suficient", ja que els tràmits per la venda de CX haurien de signar-se abans d'acabar el 2016.

Fins al 28 de febrer, últim dia previst, es van presentar quatre ofertes no vinculats per l'adquisició de Catalunya Banc. Les del Banc Santander, el Banc Popular, el BBVA i el Banc Sabadell, totes elles per sota dels 1.000 MEUR.

El FROB ha explicat que hi ha temps per començar els tràmits fins a finals de juliol del 2015, mentre que l'acord de venda es pot signar fins al 2016. Per això ha optat per la suspensió del procés que havia de finalitzar a finals d'aquest mes de març per tal que el procés segueixi el seu curs tenint de termini tres anys més.

Al comunicat, el FROB assenyala que Catalunya Banc va ser recapitalitzada el desembre passat. Segons el FROB, l'entitat "manté uns nivells folgats de solvència i disposa d'un pla de negoci que li permet operar amb absoluta normalitat amb eus seus dipositants i clients". Durant tot aquest temps, l'entitat ha acumulat un volum d'ajuts públics de l'entorn de 12.000 MEUR.